Skip til primært indhold

Professor Christine Stabell Benn modtager prestigefyldte George Macdonald Medal.

Professor Christine Stabell Benn ved OPEN på OUH Odense Universitetshospital – Svendborg Sygehus og Klinisk Institut, Syddansk Universitet blev i sidste uge tildelt George Macdonald Medal for fremragende forskning, der har ført til forbedring af sundheden i troperne.

Christine Stabell Benns forskning har været med til at dokumentere, at vacciner og vitaminer påvirker immunsystemet på en meget mere generel måde end tidligere antaget; begge typer interventioner har, hvad der nu kaldes ”uspecifikke effekter”.

Christine Stabell Benn har været førende i at vise, hvordan de forskellige tiltag kan påvirke hinandens effekt ofte på en måde, der er forskellig i de to biologiske køn. Det betyder blandt andet, at rækkefølgen og kombinationen af sundhedstiltag er vigtigere, end man tidligere har troet.

- Jeg er meget glad og beæret over at blive tildelt George Macdonald-medaljen. Der er mange antagelser om, hvilke sundhedstiltag, der virker i lav- og mellemindkomstlande, og mange antagelser om hvordan interventionerne virker. Min gruppe har gjort det til en topprioritet at udfordre disse antagelser ved at vurdere de overordnede sundhedseffekter af interventioner i det virkelige liv. Medaljen er en stor opmuntring til at fortsætte denne nysgerrighedsdrevne forskning; fortæller en glad Christine Stabell Benn.

George Macdonal Medal prisen bliver uddelt hver tredje år af The Royal Society of Tropical Medicine and Hygiene og London School of Hygiene & Tropical Medicine for fremragende forskning, der har ført til forbedring af sundheden i troperne.

Stort tillykke til Christine med den flotte hæder!

Er du interesseret i at læse hele nyheden, kan du læse mere her på SDUs hjemmeside.

APPFWU02V