Skip til primært indhold

Ny publikation i Alimentary Pharmacology and Therapeutics

Center for Klinisk Epidemiologi har netop fået publiceret deres artikel i Alimentary Pharmacology and Therapeutics. Læs nedenfor mere om hvad den handler om og kommer frem til.

Dette studie er lige publiceret med udgangspunkt fra Center for Klinisk Epidemiologi. Vi undersøgte brug af opioider efter kirurgisk indgreb for Cohns sygdom (CD). Vi undersøgte forbruget i tre aldersgrupper, og vi estimerede risikoen for at blive kronisk opioidbruger 9 måneder efter kirurgi. En stor andel (18%–38%) af patienterne fortsatte med at bruge opioider 9 måneder efter kirurgi, hvis de inden kirurgien havde fået bare én recept på opioider. Omvendt, hvis patienterne inden kirurgi ikke havde fået opioider, var det kun 2%–5%, som fortsatte med opioider 9 måneder efter kirurgi. Vedrørende risikoen for at blive kronisk bruger af opioider efter kirurgi viste vores analyser, at alder ikke var den afgørende faktor. Derimod, det som var afgørende var, hvorvidt patienterne inden kirurgi havde fået opioider, og risikoen for at være kronisk opioidbruger efter kirurgi var betragtelig, hvis opioider blev givet inden kirurgi.
Klinikerne bør være opmærksomme på, at hos patienter med behov for opioider inden kirurgi, vil et kirurgisk indgreb ikke nødvendigvis ændre behovet for opioider. Samtidig viser studiet, at der er behov for at udvikle strategier for smertestillende medicin hos patienter med CD, som skal undergå kirurgi.

APPFWU01V