Skip til primært indhold

Hvem er vi?

Her kan du se, hvem du kan møde i Smertecentret.

Afsnitsledelsen

Funktionsledere overlæge Kristina Espesen og oversygeplejerske Anne-Mette Rasmussen.

Vi arbejder tværfagligt om din situation. Derfor vil du møde mange forskellige faggrupper.

Ved din første fremmøde samtale i Smertecentret vil den patientansvarlige læge optage en journal og tale med dig om dine forventninger til din behandling i Smertecentret.

Efter din første samtale er det individuelt, hvor meget du ser din behandlingsansvarlige læge. Det afhænger bl.a. af om du skal have smertemedicin.

Det er lægen, som justerer og ordinerer medicin, derudover kan lægen også tale med dig om de følgevirkninger og udfordringer der er ved at have kroniske komplekse smerter. I samarbejde med resten af teamet koordinerer lægen dit behandlingsforløb. Det er også lægen der forestår kontakten til din egen praktiserende læge og andre samarbejdspartnere.

Ved behandlingsstart får du tilknyttet en kontaktsygeplejerske som kender og følger dit forløb. Vi tilstræber at du møder din kontaktsygeplejerske ved den første fremmøde samtale i Smertecentret, hvor også din behandlingsansvarlige læge deltager.

Under dit forløb er det muligt at aftale konsultationer hos din kontaktsygeplejerske enten ved selvstændige samtaler, telefonkonsultationer eller kombinerede læge og sygeplejerske samtaler. Du må gerne medbringe en pårørende til dine konsultationer med sygeplejersken.

Sygeplejersken har en vigtig rolle, når du afprøver medicin, og kan også tilbyde samtaler om de følgevirkninger og udfordringer der er ved at have kroniske komplekse smerter. Sygeplejersken koordinerer dit behandlingsforløb i samarbejde med resten af teamet.
 

Hvis der er behov for at tale med en psykolog, aftaler vi det nærmere med dig. Det kan foregå både ved individuelle samtaleforløb og som del af holdbehandlingen. Vi anbefaler som hovedregel, at du ikke medbringer dine pårørende til samtaler ved psykologen.

Hos psykologen arbejdes der bl.a. med at reducere uhensigtsmæssige tanke- og adfærdsmønstre i forhold til sin smerteoplevelse, samt at etablere nye livsstrategier og handlemuligheder, der er tilpasset et liv med smerter.

Hvis der er behov for at tale med en socialrådgiver, aftaler vi det nærmere med dig.

Samtalerne kan foregå både ved individuelle samtaleforløb og som del af holdbehandlingen.

Hvis du er usikker på, hvordan du kan forsørge dig selv fremover, kan det være hjælpsomt at få råd og vejledning ved Smertecentrets socialrådgivere.

Hvis du er i kontakt med kommunen pga. fx sygedagpenge eller arbejdsprøvninger, kan Smertecentrets socialrådgiver hjælpe dig med at overskue og forstå de regler, der gælder for dig.

Hvis du er i arbejde, og det er en udfordring i at få arbejds- og familieliv til at hænge sammen, kan Smertecentrets socialrådgiverhjælpe dig til at se, hvordan du kan prioritere dine kræfter bedst og samtidig passe på dig selv.
 
 

Hvis der er behov for at blive set af en fysioterapeut, aftaler vi det nærmere med dig. Det kan foregå både ved individuelle samtaler og som del af holdbehandlingen.

Hos fysioterapeuten får du bl.a. råd og vejledning om smerter og fysisk aktivitet, og der arbejdes med at opnå øget viden om, hvordan krop, adfærd, følelser, tanker og smerter påvirker hinanden. Vi arbejder med, at du opnår hensigtsmæssige strategier for fysisk aktivitet og aktivitetsregulering.

Det er lægesekretæren, der tager imod patienterne i ambulatoriet. Lægesekretæren booker tider samt sørger for bestilling af hjemtransport til de patienter, som kommer med sygehus tranport.

Lægesekretærene betjener telefonen, hvor de er behjælpelig med at bestille medicin samt booking eller ændring af konsultationstider. Det er også lægesekretærene som sender indkaldelser ud til patienterne samt modtager henvisninger.

Lægesekretærene tager sig af al det administrative, der er i forbindelse med et patientforløb. Desuden har de en grundig viden indenfor de patientbehandlinger, der tilbydes i Smertecentret.

APPFWU02V