Skip til primært indhold

Ny professor i ortopædkirurgi vil sikre kort vej fra forskning til klinisk praksis til gavn for patienten

Martin Lindberg-Larsen er pr. 1. december 2023 udnævnt til ny professor i ortopædkirurgi på Klinisk Institut, Syddansk Universitet og OUH Odense Universitetshospital – Svendborg Sygehus.

Martin Lindberg-Larsen skal igennem sit professorat styrke forskningen og udviklingen inden for knæ- og hoftealloplastikkirurgien på OUH/SDU og i Danmark. Martin fokuserer i sin forskning på optimeret perioperativ behandling ved knæ- og hoftealloplastikoperationer, og han står aktuelt i spidsen for et projekt omkring sikker indførelse af sammedagskirurgi for disse operationer på tværs af landet. Derudover har han også fokus på, hvordan man bedst behandler infektioner i kunstige knæled.

-Med professoratet får jeg rig mulighed for at arbejde endnu mere fokuseret på at få optimeret processerne og fremtidsudsigterne for de patienter, som skal have kunstige knæ eller hofter. En øget brug af sammedagskirurgi vil frigive ressourcer til de hofte- og knæ patienter, der har mest brug for indlæggelse. Overgangen til sammedagskirurgi må ikke være på bekostning af patientsikkerhed eller tilfredshed, og derfor skal det gøres som et led i et forskningsprojekt med tidstro data, så vi kan følge udviklingen helt tæt. Den proces glæder jeg mig til at følge og dokumentere i de kommende år; fortæller en glad Martin Lindberg-Larsen.

Et stort tillykke herfra til Martin med det nye professorat!

Er du interesseret, kan du læse meget mere om vores nye professor Martin Lindberg-Larsen i pressemeddelelsen fra SDU på Ritzau.

APPFWU01V