Skip til primært indhold

Fra spild til stor miljøforretning?

Hvert år bliver 12 tons plastik fra blodprøverør brændt af. Et forskningsforsøg skal vise, om plastikken i stedet kan blive en god forretning.

Hvert år bliver der på OUH fortaget tusinder af blodprøver. Alle disse blodprøver kræver et plasticrør og disse genbruges ikke, selvom plasten er af meget høj kvalitet. I stedet behandles de som risikoaffald, og bliver brændt. Det er dyrt og efterlader et negativt miljøaftryk.
Ca. 12 ton affald bliver årligt brændt, har Syddansk Sundhedsinnovation regnet ud. Men det er måske på vej til at blive fortid.
Cheflæge på Klinisk Mikrobiologi og Farmakologi på Odense Universitetshospital, Mads Nybo er gået sammen med Syddansk Sundhedsinnovation om at afdække mulighederne for at genanvende plastikken fra blodprøverørene, og der er indgået aftale med en mulig fremtidig aftager af plastikken til genanvendelse.

Hør i indslaget herunder, hvordan et besøg i en norsk hytte fik cheflæge på OUH Mads Nybo til at få en ide, som kan ende med at have et stort miljømæssigt og økonomisk potentiale.

Genanvendelse af plastik fra blodprøverør

Du er nødsaget til at acceptere alle cookies for at se indholdet

APPFWU01V