Skip til primært indhold

Professor Asbjørn Hrobjartsson på fornem forsker citationsliste

At give vores patienter den bedste individualiserede behandling kræver, at vi både er med til at skabe ny viden gennem vores forskning og omsætter eksisterende evidensbaseret viden til evidensbaseret praksis. Derfor er evidensbaseret medicin et af fokusområderne i OUH Odense Universitetshospital – Svendborg Sygehus og Klinisk Institut, Syddansk Universitets forskningsstrategi.

Målet med fokusområdet er at sikre, at OUH er blandt de bedste i verden til at skabe, ind tænke og implementere evidensbaseret medicin i forskning, uddannelse og behandling.

Heldigvis har vi en masse forskere på OUH og Klinisk Institut, som hver dag arbejder for at sikre, at forskningen bliver anvendt ude i klinikken. Derudover har vi Center for Evidensbaseret Medicin (CEBMO), som netop forsker i evidensbaseret medicin. Centeret ledes af professor Asbjørn Hrobjartsson fra OPEN på OUH og Klinisk Institut, som netop nu er at finde på den fornemme ”Clarivate Highly Cited Researchers” liste. En liste over de forskere, som de sidste 10 år har flest meget højt citerede publikationer (øverste 1% i Web of Science, global database for forskeres citeringer). Ifølge Clarivate svarer antallet af forskere på listen omtrent til en promille af verdens forskere.

Du kan finde hele ”Clarivate Highly Cited Researchers” listen her.

Ønsker du derimod at læse mere om OUH og Klinisk Instituts forskningsstrategi, kan du læse mere her på siden eller læs mere om CEBMO her.
 

APPFWU02V