Skip til primært indhold

Ny professor ønsker at forbedre livet for patienter med inflammatorisk tarm-sygdom (IBD) og børn født med misdannelser i mavetarmsystemet

Børne- og IBD kirurgien får et løft med ny udnævnelse af ledende overlæge, ph.d., Mark Bremholm Ellebæk til klinisk professor pr. 1. juli 2024. Stillingen er en kombinationsstilling mellem Klinisk Institut, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Syddansk Universitet (SDU) og Kirurgisk afdeling A, Odense Universitetshospital (OUH).

Børn født med misdannelse i spiserøret (øsofagus atresi) og patienter med inflammatorisk tarm-sygdom (IBD) som dækker over patienter med kroniske autoimmune sygdomme i tarmen fx Crohns sygdom eller colitis ulcerosa. Det er disse patienter, som den nye professor Mark Bremholm Ellebæk har fokus på i sin forskning; - I min forskning har jeg haft fokus på forebyggelse, tidlig opsporing og behandling af komplikationer efter mave-tarm kirurgi. Især forebyggelse af forsnævringer i spiserøret efter operation for øsofagus atresi hos nyfødte og efter tarm kirurgi på IBD patienter er nogle af mine fokusområder. Og det kan være, at der er gode resultater på vej til behandlingen af disse patienter i fremtiden ifølge den nye professor; -Vi har eksempelvis i dyreforsøg set lovende resultater med brugen af botox samt et specifikt antistof for at forhindre forsnævringer. Så det har vi store forhåbninger til i fremtiden.

I fremtiden ønsker Mark at kunne understøtte patienterne med etablering af et forskningscenter med fokus på avanceret IBD hos børn og voksne.

Mark har gennem tiden etableret et solidt netværk hos nationale og internationale forskere, og deltager desuden i European Reference Network for rare Inherited and Congenital Anomalies (ERNICA) og er national repræsentant i European Society of Coloproctology (ESCP).

Er du interesseret, kan du læse meget mere om Mark og hans visioner for den nye opgave som professor i SDU’s pressemeddelelse.

APPFWU02V