Skip til primært indhold

Færdighedstræning

Få et overblik over færdighedstræningen i SimC

I SimC kan der trænes mange forskellige færdigheder, alt fra de simple praktiske færdigheder, som en nyuddannet skal kunne, til meget komplekse færdigheder, som kun kan håndteres af et team af sundhedspersonale. I SimC kan du fx træne:

 • Motoriske færdigheder, fx suturering
 • Perceptuelle færdigheder, fx analyse af røntgenbilleder
 • Kommunikative færdigheder, fx spørgeteknik
 • Sociale færdigheder, fx samarbejde i teams
 • Kognitive færdigheder, fx træning af ræsonering
 • Færdighedstræning vil typisk indebære en kombination af overnævnte typer færdigheder.

Metoderne, der anvendes, afhænger helt af den færdighed, der skal trænes. Her er eksempler på metoder, der anvendes:

 • Øvelser på fantomer
 • Kursisterne undersøger hinanden
 • Patienter eller simulerede patienter
 • E-læring
 • Rollespil
 • Cases

Oversigt

Såfremt I ønsker at etablere et nyt kursus i SimC regi, er det vigtigt, at I tænker hele kurset igennem og inddrager SimC allerede fra begyndelsen af planlægningen. SimC har udarbejdet en skabelon, der kan hjælpe jer med at gennemtænke alle delelementerne i et kursus. Denne bedes udfyldes og medbringes til et møde med SimC. Få den ved at kontakte os på ouh.simc@rsyd.dk.

Har du interesse i at blive instruktør indenfor teknisk avanceret færdighedstræning SimC på et eksisterende eller nyt kursus kan du kontakte os. Som instruktør kan du deltage i SimCs tværgående aktiviteter for instruktører.
Har du forslag til indhold i SimCs eksisterende kurser eller opstart af nye kurser, kan du også kontakte os.

Hvordan booker jeg et kursus?

Du logger ind på rsd.plan2learn.dk med dit vanlige brugernavn i Region Syddanmark. Dine oplysninger hentes automatisk fra personaledatabasen. Er du fra en anden region skal du kontakte SimC via mail på ouh.simc@rsyd.dk.

Hvordan tilmelder jeg mig et speciale-specifikt kursus?

Et speciale specifikt-kursus er for enkelte specialer, og vil i nogle tilfælde kræve en godkendelse fra din uddannelsesansvarlige overlæge.

Hvad koster et kursus?

Så længe du er ansat i Region Syddanmark er kurset gratis. Der kan dog være betaling for deltagelse på in vivo kurser som afvikles i biomedicinsk laboratorium. Dette vil fremgå under kursusbeskrivelsen for det enkelte kursus.

Kan jeg komme på kursus når jeg er ansat som sundhedspersonale i en anden region?

Kontakt venligst dit regionale center for teknisk simulation. Såfremt dette center ikke tilbyder det ønskede kursus vil dit regionale center kontakte os om en plads på kurset.

Hvornår kan jeg komme på kursus?

Vi forsøger at udbyde kurser i god tid, så du har mulighed for at kunne have fri fra vagt til kursusdeltagelse.
Åbningstiden for introduktion og eksamen i en procedure, kan i visse tilfælde planlægges udenfor vanlig åbningstid.

Hvad er en tilmeldingskode?

Enkelte kurser er forhåndsreserverede og derfor kan de ikke bookes frit. Derfor kan du møde kurser som du ikke kan booke medmindre du har fået tilmeldingskoden oplyst enten af din afdelings kontaktperson eller fra SimC Techs administratorer.

Hvor er SimCs kælder for teknisk avanceret færdighedstræning placeret på OUH og hvorfor kan jeg ikke komme ind i centeret?

Centeret er placeret for enden af gangen ved indgang 50. Gå forbi auditorierne og gå til det tidligere bibliotek/videnscenter på højre side (følg de blå fodspor). Døren har automatisk dørlås og ansatte på OUH har adgang med deres ID-kort. Alle andre må bruge ringeklokken. SimC Tech er placeret i kælderen men med nedgang via det gamle bibliotek. Det er kun SimCs ansatte, der har adgang til kælderen med ID-kort.

Kontaktoplysninger

Simulationscentret, SimC

Kløvervænget 23, Indgang 50, 5000 Odense C


2440 7484

Mere information:
Mandag til torsdag: kl. 8-19:30
Fredag: kl. 8-15
Lørdag: kl. 9-14

Færdighedstræning

APPFWU02V