Skip til primært indhold

Engagerede OUH patient- og pårørenderepræsentanter er med til at udvikle sundhedsforskning

Patient- og pårørenderepræsentanter har været med til at udvikle forskningsområdet på OUH siden 2015. Nu er tiden kommet til udviklingen af sundhedsuddannelsen. Læs mere om hele processen her.

Patient - og Pårørenderepræsentant Henrik Nürnberg

-Efter et alvorligt sygdomsforløb ønskede jeg at gøre en forskel i sundhedsvæsenet. Da jeg i 2018 gik ind i arbejdet i OUH’s forskningsråd og udvalg vidste ingen helt, hvad det ville føre til, eller hvor vi var på vej hen, fortæller Henrik Nürnberg og fortsætter; - Og nu står jeg her i dag og har været med til at udvikle sundhedsforskning og -uddannelse. Det er jeg utrolig glad for. Glad for at have fået muligheden for at kunne bidrage og give tilbage.

Sammen med 4 andre patient- og pårørenderepræsentanter har Henrik udarbejdet en artikel, som fortæller om, hvordan patienter og pårørende sammen med forskere har haft et succesfuldt samarbejde og udviklet sundhedsuddannelsen gennem deling af deres sygdomsforløb til medicinstuderende. Er du interesseret i at læse om processen, kan du læse mere her i artiklen, som er skrevet af patient- og pårørenderepræsentanter og forskere; http://regionsyddanmark.themarketingtoolbox.dk/files/dump/Hires_170729.pdf .

Siden 2015 har OUH og Klinisk Institut arbejdet på at få flere patienter og pårørenderepræsentanter med i forskningsprocessen. Fra OUH og Klinisk Instituts side har det været en utrolig værdifuld læring og proces, som hele tiden har udviklet sig. Ønsker du at læse mere om, hvordan vi inddrager patient- og pårørenderepræsentanter i OUH’s centrale forskningsråd og udvalg, kan du læse mere her; https://ouh.dk/forskning-og-innovation/om-forskningen/patientinvolvering-i-forskning

En stor TAK skal lyde til alle de patient- og pårørenderepræsentanter, som er tilknyttet OUH’s forskningsråd og udvalg både centralt og på afdelingerne. Jeres engagement og input er yderst værdsat!

Har du også et ønske om at bidrage med dine input til OUH’s forskningsmiljøer og/eller –spørgsmål? Så kan du enten kontakte den afdeling, som du tænker er mest relevant (se liste over afdelinger her; https://ouh.dk/til-patienter-og-parorende ) eller kontakte Forsa-P på OUH, som hele tiden søger nye forskningsvenner; https://ouh.dk/til-patienter-og-parorende/odense/centre/center-for-forskning-sammen-med-patienter-og-parorende/patienter-og-parorende-vil-du-vaere-med .

Så kan DU måske også give input til forskningen på OUH i fremtiden.

 

APPFWU01V