Skip til primært indhold

Reumatologisk sygdom og medikamentel behandling heraf øger risikoen for kompliceret graviditet, og graviditet kan give reumatologisk sygdomsaktivitet. Derfor skal klinikken sikre gravide individuel rådgivning før graviditet og specialiseret opfølgning under graviditet.

Før graviditet
Alle patienter (både mænd og kvinder)  med gigt i leddene eller bindevævssygdomme, som har planer om familieforøgelse og som er bosiddende i Region Syddanmark, er velkomne til at blive henvist forud for graviditet. Samtalen er målrettet jeres behov, og vi vil blandt andet komme omkring optimalt tidspunkt for graviditet og medicin før og under graviditet.

Under graviditet
Vi tilbyder alle gravide ambulant kontrol i højtspecialiseret fælles ambulatorium med fødselslæge (obstetrikker) og gigtlæge (reumatolog) efter individuelt behov, dog mindst en gang pr. trimester. Formålet er at give en ensartet vejledning og tilrettelægge en fælles observations- og behandlingsplan.

Efter fødsel
Vi tilbyder alle gravide opfølgning 4 til 6 uger efter fødsel. Herefter afsluttes du/I til henvisende afdeling. Ved dette besøg har vi fokus på fødslen, mor og barns trivsel og den fremadrettede behandlingsplan.

Kontakt os på mail eller telefon 

Mail: ReumaGravid@rsyd.dk 

Kontakt os

APPFWU01V