Skip til primært indhold

Ulrik Stenz Justesen er ny professor på OUH og SDU

Den nye professor ved forskningsenheden på Klinisk Mikrobiologisk Afdeling på OUH og Klinisk Institut skal især forske i anaerobe bakterier.

Professor Ulrik Stenz Justesen

De anaerobe bakterier udgør hovedparten af vores normalflora. Indtil for få år siden var anaerobe bakterier meget svære at arbejde med, fordi de ikke kan tåle ilt og har været særdeles vanskelige at identificere og resistensbestemme. Specifikt har forskningen drejet sig om nye metoder til identifikation og resistensbestemmelse af bakterierne, men netop også deres involvering i alvorlige infektioner.

Men nu har OUH og Klinisk Institut udnævnt Ulrik Stenz Justesen til professor ved forskningsenheden på Klinisk Mikrobiologisk Afdeling. Ulrik skal især forske i anaerobe bakterier, herunder deres involvering i alvorlige infektioner som blodforgiftning, hjerneabscesser og tyktarmskræft.

Stort tillykke til Ulrik med den nye titel!

Ønsker du at læse mere om Ulriks baggrund etc, kan du læse mere her; https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/professor-i-klinisk-mikrobiologi-pa-sdu-og-ouh?publisherId=12056383&releaseId=13646892  eller se mere på hans CV her; https://portal.findresearcher.sdu.dk/da/persons/usjustesen 

Er du i stedet mere interesseret i at læse mere om forskningen på OUH, kan du læse mere her;  https://ouh.dk/forskning-og-innovation 

APPFWU01V