Skip til primært indhold

Tak for Research Week 2023

AI & robotter, patientinddragelse i forskning, implementering af forskning i klinikken, internationale sundhedsprojekter, innovative behandlinger til morgendagens patientbehandling og projekter med fokus på usunde sundhedsidealer var i fokus på dette års Research Week, som netop er løbet af stablen i denne uge.

Forskningsugen blev i gangsat med et brag af en prisfest mandag, hvor Klinisk Institut havde fælles tiltrædelsesseminar for adjungerede professorer og prisuddeling. Forskningsugen fortsatte tirsdag, onsdag og torsdag med sessioner, hvor forskere fra forskningsenhederne på OUHs afdelinger deltog med spændende oplæg for at udbrede kendskabet til deres forskning til kollegaer og studerende på SDU og i hele Region Syddanmark.

-I en tid hvor der er et stort pres på sundhedsvæsenet, er det vigtigt, at vi som sundhedsprofessionelle kontinuerligt holder os opdateret med de nyeste tendenser og forskning, som kan være med til at gavne patientbehandlingen på sigt; fortæller lægefaglig direktør Kim Brixen fra OUH Odense Universitetshospital – Svendborg Sygehus og fortsætter – Derfor er vi rigtig glade for, at vi endnu engang har haft mulighed for at fejre en uge i forskningens tegn med Research Week 2023.

Forskningsugen Research Week blev igen i år arrangeret af henholdsvis OUH og Klinisk Institut, Syddansk Universitet, som også udtrykker glæde for afviklingen af den netop overståede uge. -Som institutleder bliver jeg utrolig stolt og glad af at høre de mange oplæg fra både yngre og erfarne forskere, som vi har haft på programmet i løbet af ugen; fortæller en glad Kirsten Ohm Kyvik, som er institutleder på Klinisk Institut, SDU, og fortsætter – Vi håber, at vi med Research Week har kunnet være med til at udbrede kendskabet til forskningen på Klinisk Institut samt igangsat nye samarbejder og projekter på tværs af vore forskningsenheder.

Ud over oplæggene fra de lokale forskere så bød ugen også på spændende oplæg fra internationale anerkendte forskere:

- Dr. professor Ulrich Dirnagl, Charité Universitätsmedizin Berlin: "Improving the quality and value of preclinical biomedical research"

-Dr. professor Hans van Delden, UMC Utrecht: "Euthanasia in the Netherlands: medical practice and societal control"

- Professor Maunank Shah, Johns Hopkins Hospital: "The pipeline for new tuberculosis diagnostics"

Klinisk Institut, SDU og OUH takker alle oplægsholdere og deltagere for deltagelse på dette års Research Week.

Er du interesseret i de mange oplæg fra forskningsugen, kan du se programmet for dette års Research Week her; www.researchweek.dk 

APPFWU02V