Skip til primært indhold

Sjældne lungesygdomme får et boost med udnævnelse af ny professor

Hvordan kan man optimere diagnostikken og behandlingen for patienter med sjældne lungesygdomme? Det vil ny professor Jesper Rømhild Davidsen fokusere på i hans nye professorat hos Klinisk Institut, Syddansk Universitet og Lungemedicinsk Afdeling, OUH.

-Diagnosticeringen af disse komplekse sygdomme og tilstande kan være langsommelig. Og tid er ikke en luksus, som patienter med interstitielle lungesygdomme har. Derfor er der behov for et multidisciplinært samarbejde for at forbedre diagnosticeringen og behandlingen; forklarer den nye professor Jesper Rømhild Davidsen.

Da den nye professor forsker i sjældne lungesygdomme, så er det sparsomt med metoder til at behandle disse patienter. Jesper vil derfor i sit professorat have fokus på, om nye metoder som ultralydsscanning af lungerne, undersøgelse af specifikke molekyler i blodet og udvalgte spørgeskemaundersøgelser kan benyttes til at finde en bedre og mere optimeret diagnostik til disse sygdomme, end der findes i dag.

Jesper har både nationale og internationale samarbejdspartnere, som også kan være med til at bidrage til forskningen fremadrettet; - Vi har i nogle år afviklet nationale og internationale kurser inden for lungeultralydsscanning, og det har helt klart udvidet vores samarbejde med både nationale og internationale forskere. Vi står derfor med en rigtig god mulighed for at få en del viden om disse meget sjældne sygdomstilfælde, som jeg jo også vil gøre brug af i mit professorat; fortæller Jesper Rømhild Davidsen og afslutter; - Jeg glæder mig rigtig meget til at komme i gang med mit nye professorat og glæder mig til forhåbentligt at kunne finde bedre metoder til at diagnosticere og behandle disse meget syge patienter i fremtiden.

Ud over sit professorat sidder Jesper også som formand for udvalget for interstitielle lungesygdomme under Dansk Lungemedicinsk Selskab, i bestyrelsen for to internationale lungenetværk (CPAnet og GLILDnet) samt er leder af OUH og Klinisk Instituts PURE Frontlinjecenter (PUlmo-REuma), som har fokus på patienter med interstitielle lungesygdomme opstået på baggrund af autoimmun reumatologisk sygdom.

Et stort tillykke til Jesper med det nye professorat!

Er du mere interesseret i Jespers nye professorat og baggrund, kan du læse meget mere i pressemeddelelsen fra SDU her.

APPFWU02V