Skip til primært indhold

OUH sætter skub i sundhedsteknologien med nyt virksomhedssamarbejde

Odense Universitetshospital og Health Tech Hub Copenhagen har indgået et strategisk samarbejde for at sikre bedre samarbejde med start-ups og scale-ups om nyskabende sundhedsteknologi til gavn for patienterne.

I sundhedsvæsenet og blandt det sundhedsfaglige personale på de danske hospitaler er et iboende ønske om konstant at tilbyde patienterne den bedste og mest tidssvarende behandling. Og mange danske virksomheder står på spring med innovative sundhedsteknologiske løsninger, som har potentiale til at lette både behandling, arbejdsgange og kommunikation i sundhedsvæsenet. Alligevel er det svært at få de nye teknologier ind på hospitalerne og endnu sværere at få dem sat i drift og opskaleret som faste tilbud til patienterne eller personalet.

Bedre dialog med virksomheder

Det skal den nye aftale mellem Odense Universitetshospital (OUH) og Health Tech Hub Copenhagen (HTHC) gøre noget ved. HTHC repræsenterer nemlig en lang række mindre sundhedsteknologiske virksomheder og kan hjælpe med at skabe det rette match til det kliniske behov. Det gør de ved at facilitere behovsafdækning og teknisk afklaring mellem sundhedspersonale og start-ups, ved at tilbyde master classes og inspirationsoplæg, som sætter fokus på nyeste tendenser inden for sundhedsinnovation.

Bjarne Dahler-Eriksen, lægelig direktør på OUH, ser meget frem til det nye samarbejde:

”På OUH har vi en stærk tradition for at arbejde målrettet med innovation og sundhedsteknologi, men vi stræber altid efter at tilbyde patienterne endnu bedre muligheder. Vi forventer, at samarbejdet med Health Tech Hub Copenhagen kan være med til at sikre en bedre dialog med virksomhederne og øge chancerne for at få udviklet nogle gode sundhedsteknologiske løsninger, som kan sættes i drift og gøre gavn for patienter og personale”.

HTHC har opereret i krydsfeltet mellem start-ups og sundhedsvæsenet siden 2018, og har således solid erfaring med at skabe samarbejder, der effektivt understøtter behandling og arbejdsgange på hospitaler og samtidig kan skabe forretning for virksomhederne.

Martin Vesterby, Health Tech Adoption Partner hos HTHC siger om partnerskabet: ”Health Tech Hub Copenhagen er sat i verden for at mere sundhedsteknologi kommer ud i verden og hjælper mange. Den teknologi kommer blandt andet fra en enhed som OUH. Vi går ind og hjælper med tidlig vejledning om partnerskaber, studie designs, MDR, sundhedsøkonomi, implementering og finansiering af ”næste skridt”. Vores store internationale netværk kommer i spil, og vi prøver virkelig at lære fra os om behovet for at skabe en bæredygtig forretning for at muliggøre en positiv forskel.”

Samarbejde er nøglen

Med aftalen får OUH lettere kontakt til de virksomheder, som tilbyder eller kan udvikle de teknologiske løsninger, der er nødvendige for at lette hverdag og arbejdsgange samt for at give patienterne det bedste møde med sundhedsvæsenet. Samtidig får virksomhederne indblik i sundhedsvæsenets behov, som er helt essentielt for at skabe sundhedsløsninger, som kan understøtte fremtidens sundhedsvæsen. Bjarne Dahler-Eriksen forklarer:

”Vi vil rigtig gerne samarbejde med virksomheder om nye løsninger og ideer, og når vi indgår i et innovationssamarbejde, skal omdrejningspunktet altid være det kliniske behov. På den måde sikrer vi, at vores ressourcer bliver brugt bedst muligt. Nøglen til de mest effektfulde løsninger ligger i det gode samarbejde, hvor man har en god forståelse for hinandens virkelighed, og hvor man er nysgerrig på hinandens forskellige tilgange. Med aftalen baner vi vejen for tættere kontakt og kan dermed nedbryde barriererne mellem os med det kliniske behov og virksomhederne, som er nødvendige for at udvikle de gode løsninger”.

Samarbejdet er på OUH forankret hos hospitalets tre centre for innovation, forskning og evaluering af ny teknologi i sundhedsvæsenet; Centre for Clinical Artificial Intelligence (CAI-X), Centre for Clinical Robotics (CCR) og Center for Innovativ Medicinsk Teknologi (CIMT). Samarbejdsaftalen er foreløbigt gældende til og med 2024, hvorefter samarbejdet evalueres.

 

Om Health Tech Hub Copenhagen

Health Tech Hub Copenhagen er en non-profit-organisation fokuseret på digitale sundhedsløsninger, og som arbejder aktivt med alle parter i økosystemet for at for at øge innovationskraften og styrke anvendelsen af sundhedsteknologi.

Organisationen har base i København, men arbejder i hele Danmark, i Norden og globalt.

Læs mere om Health Tech Hub Copenhagen her 

APPFWU02V