Skip til primært indhold

OUH-forsker vinder 1 million i 'Et Sundere Syddanmark'

Læge og ph.d.studerende Jakob Knold fra Hjertemedicinsk Afdeling på OUH har vundet førstepræmien på 1 million kroner i forskerkonkurrencen 'Et Sundere Syddanmark' til sit forskningsprojekt i at opspore og behandle arveligt forhøjet kolesterol.

Jakob Knold vinder Et Sundere Syddanmark

- Tusind tak for alle jeres stemmer og støtte! Vi er kommet godt fra start med projektet, men for at et sådan projekt kan leve videre er bevilling af forskningsmidler altafgørende. Med præmien fra Et Sundere Syddanmark, kan projektet nu gennemføres, og vi kan dermed identificere flere med arveligt forhøjet kolesterol i en ung alder og forbedre deres behandling. Så tusind tak, lyder det fra læge og ph.d.studerende Jakob Knold fra Hjertemedicinsk Afdeling på OUH.

Han har vundet førstepræmien på 1 million kroner i forskerkonkurrencen 'Et Sundere Syddanmark' med sit forskningsprojekt i at opspore og behandle arveligt forhøjet kolesterol. 

Vigtig forskning i arveligt forhøjet kolesterol

1 af 200 danskere går rundt med arveligt forhøjet kolesterol uden at vide det, og arveligt forhøjet kolesterol giver øget risiko for åreforkalkning og hjertekarsygdom, allerede før du fylder 50 år. Derfor er det vigtigt at opspore det og få det behandlet. 

Læge og ph.d-studerende Jakob Knold på Hjertemedicinsk Afdeling på OUH forsker netop i, hvordan vi bedre kan opspore og behandle arveligt forhøjet kolesterol hos unge danskere. Målet er at sikre en bedre behandling og opsporing af arveligt forhøjet kolesterol – og dermed at færre yngre danskere får alvorlig hjertekarsygdom

Du kan  læse mere om forskerkonkurrencen 'Et Sundere Syddanmark' og alle de andre spændende forskningsprojekter på: www.tv2fyn.dk/ess

Du er nødsaget til at acceptere alle cookies for at se indholdet

APPFWU02V