Skip til primært indhold

Ny professor vil styrke forskningen i sclerose

Helle Hvilsted Nielsen bliver ny professor ved forskningsenheden på Neurologisk Afdeling, OUH og Klinisk Institut, Syddansk Universitet . Fokusset for Helles nye professorat bliver sclerose.

-Med over 18.000 danskere i 2023 og et antal der vokser årligt med omkring 600 nye tilfælde ifølge Sundhedsstyrelsen, er der behov for at se på, hvordan man kan styrke forskningen i hvordan immunforsvaret er involveret i sygdomsudviklingen i hjernen og ikke mindst reparationsprocesserne ved f.eks. multipel sclerose; fortæller den nye professor Helle Hvilsted Nielsen.

Helle vil sammen med hendes kollegaer se på at skabe mere indsigt i sygdomsmekanismerne og derved få bedre muligheder for at behandle og udbedre skaderne inden for de neuroinflammatoriske sygdomme.

-Jeg er så glad for, at jeg har fået muligheden for at videreføre min forskning i professoratet, og jeg håber, at vi med tiden kan finde frem til nye løsninger og behandlinger, som kan være med til at hjælpe patienterne med multiple sclerose; afslutter en glad og forventningsfuld Helle Hvilsted Nielsen.

Stort tillykke til Helle med den nye titel.

Er du interesseret, kan du læse mere om Helle og hendes forskning i SDU's pressemeddelelse.

Er du mere interesseret i at høre, hvad sclerose gør mod kroppen, kan du høre mere her i den senest udgave af OUH TALKS podcasten - https://ouh.dk/til-samarbejdspartnere/presse/nyheder-fra-odense-universitetshospital/ouh-talks-sclerose-nar-kroppen-er-under-angreb  - hvor vores nye professor Helle Hvilsted Nielsen forklarer om, hvad der sker med kroppen, når man har sclerose, og hvilke behandlingsmuligheder der er i Danmark. Samt hvad fremtiden byder på af ny forskning og medicin for disse patienter

APPFWU02V