Skip til primært indhold

Ny professor med fokus på hoved-hals-kræftpatienter

Kristine Bjørndal er pr. 1. juli 2024 udnævnt til ny klinisk professor på Øre- Næse- Hals/Høreklinik Afdeling F på Klinisk Institut SDU og OUH.

Kristine Bjørndal vil I sit professorat have fokus på udredning, behandling og opfølgning af hoved-/hals-kræftpatienter og især på sikring af individualiserede forløb for disse patienter.

Patienter med spytkirtelkræft er et særligt interessefelt for den nye professor, som har været med til at opbygge den nationale spytkirtelcancerdatabase, som har dannet fundamentet for hendes forskning og samarbejder på både nationalt og internationalt plan.

Kristine Bjørndal er desuden engageret i robotkirurgi og medvirker i et nationalt samarbejde om robotassisteret kirurgisk behandling af hoved-/halskræft-patienter, herunder HPV-associeret svælgkræft.

Udover at blive udnævnt til professor er Kristine desuden blevet udvalgt til at være forskningsleder på afdelingen; -Jeg er meget glad for at have fået professoratet, som kan være med til at udvide mulighederne for mere forskning indenfor hoved-halskræft. Jeg værdsætter, at man fra ledelsens side også har valgt at tilbyde mig rollen som forskningsleder. Hun fortsætter; - Jeg glæder mig til det fortsatte samarbejde i afdelingens ledergruppe og til min nye rolle som forskningsleder for afdelingens forskningsenhed. Her ser jeg frem til at tage fat på og udvikle forskningsenheden sammen med mine dygtige kollegaer.

Stort tillykke fra OUH til Kristine Bjørndal med de to nye titler!

Ønsker du at læse mere om Kristine og hendes nye professorat, kan du læse mere i SDU’s pressemeddelelse her.

APPFWU02V