Skip til primært indhold

Ny professor i gastroentoerologi og gastrointestinal endoskopi

Afdelingslæge, ph.d. Stig Borbjerg Laursen er pr. 1. februar 2024 udnævnt til klinisk professor i Gastroenterologi og Gastrointestinal Endoskopi i en kombineret stilling mellem Klinisk Institut, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Syddansk Universitet (SDU) og Afdeling for Medicinske Mavetarmsygdomme S, Odense Universitetshospital (OUH).

I professoratet vil Stig fokusere på forskning inden for gastrointestinal endoskopi (kikkertundersøgelse af mavetarmkanalen) og øvre gastrointestinal blødning, herunder blødende mavesår.

-Gennem mine studier har jeg fokuseret på flere forskellige områder, såsom udvikling af metoder til at vurdere den enkelte patients behandlingsbehov som led i en mere skræddersyet behandling, nye behandlingsformer til at opnå blødningsstandsning, optimeret medicinsk behandling og forebyggende aflukning af arterier med henblik på at undgå tilbagevendende blødning fra mavesår samt forskning inden for kikkert- og røntgenundersøgelse af galdevejene og bugspytkirtlens gangsystem; fortæller den nye professor.

Ud over forskningen inden for disse områder, så har Stig også stor fokus på at få oplært kollegaerne i udførelse af kikkertundersøgelser af mavetarmkanalen, og han har afholdt flere nationale kurser for læger og sygeplejersker i behandlingen af øvre gastrointestinale blødninger.

Dette har sammen med deltagelse i nationale og internationale selskabers bestyrelser udvidet hans netværk; - Jeg har et stort ønske om et større nationalt samarbejde om endoskopi på tværs af landet, da jeg tror, at vi i fællesskab kan forbedre patientbehandlingen for disse patienter, som jeg ser til dagligt. Så jeg håber, at jeg i mit nye professorat kan være med til at skabe de bedste betingelser for et sådant nationalt samarbejde; afslutter Stig Borbjerg Laursen.

Er du interesseret kan du læse meget mere om Stig og hans professorat her i SDU pressemeddelelsen.

Derudover kan du læse meget mere om Stigs forskning her.

APPFWU02V