Skip til primært indhold

Ny professor i brugerperspektiver på OUH

Astrid Janssens er fra april 2022 blevet udpeget til at være nye professor i brugerperspektiver på OUH og Institut for Sundhedstjenesteforskning.

Professor Astrid Janssens

Et motto som ”Patienten Først” forpligter – også når det kommer til forskning! Derfor er det også med stor glæde, at forskningsleder Astrid Janssens på Center for Forskning Sammen med Patienter og Pårørende (ForSa-P) hos Patient- og pårørendeservice på OUH og Institut for Sundhedstjenesteforskning, SDU fra april 2022 er blevet udnævnt til ny professor i brugerperspektiver.

Astrid skal i sit professorat fokusere på forholdet mellem patienter, pårørende, behandlere og forskning inden for hospitalsvæsenet.

Med en baggrund fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet ved Antwerpen Universitet og hos forskningsgruppen PenCRU ved University of Exeter, som er et førende center inden for patient- og offentlig inddragelse, vil Astrid i hendes forskning fokusere på at forstå og supportere partnerskaber mellem patienter, pårørende og forskere. Herunder blandt andet at forstå hvilke typer af partnerskaber som fungere med hvilke typer af forskningsfelter, samt hvad er effekten af at inkludere patienter som forskningspartnere i forskning – både for patienterne og forskerne.

For som Astrid udtaler; - På grund af det unikke perspektiv, som patienter og pårørende bidrager med til forskningsprojekter, kan det føre til mere relevant forskning af større kvalitet og ændre forskningen på måder, der gør den mere effektiv. Denne viden er vigtig for at understøtte og arbejde mod at sikre OUH’s overordnede strategiske mål; at øge patientinvolveringen forskningen.

Stort tillykke til Astrid med professoratet!

Ønsker du at vide mere om Astrid og hvad hun forsker i, kan du læse meget mere her;

https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/professor-i-brugerperspektiver-pa-sdu-og-ouh?publisherId=12056383&releaseId=13648557 

Du kan også læse mere om ForSa-P Center for Forskning Sammen med Patienter og Pårørende her; https://ouh.dk/til-patienter-og-parorende/odense/centre/center-for-forskning-sammen-med-patienter-og-parorende 

 

APPFWU02V