Skip til primært indhold

Ny professor i arvelige hormon- og mitokondriesygdomme

Arvelige hormon- og mitokondriesygdomme får et løft med udnævnelsen af @Anja Lisbeth Frederiksen til ny professor i klinisk genetik på Klinisk Institut, SDU og Klinisk Genetisk Afdeling på OUH pr. 1. januar 2024.

Anja vil i sit professorat især fokusere på arvelige hormonsygdomme, herunder diabetes, knogle- samt neurologiske tilstande som mitokondriesygdomme. – Med de nye molekylær-genetiske undersøgelsesmetoder har vi en unik mulighed for at belyse geners betydning for sygdomsmekanismer bl.a. indenfor disse sygdomsgrupper, hvilket jeg vil fokusere på i mit professorat. Sådan viden kan bidrage til forståelse af udviklingen af sygdomme og hermed målrette forebyggende tiltag og behandling af patienten; forklarer Anja L. Frederiksen.

Anja samarbejder med både regionale, nationale og internationale partnere og har fokus på at udvide de tværdisciplinære forskningsaktiviteter; - Jeg ser virkelig frem til at komme i gang, og er glad for den mulighed for at udvikle både forskning og forskningsuddannelsen på Klinisk Genetisk Afdeling; afslutter Anja L. Frederiksen.

Vil du læse mere om Anja og hendes nye professorat, kan du læse hele SDUs pressemeddelelse i linket her.

Du kan også være med til at fejre Anja og ønske hende tillykke med professoratet på OUHs LinkedIn nyhed her.

APPFWU02V