Skip til primært indhold

Ny innovationschef på OUH

Thomas Kielsgaard Kristensen startede 1. marts 2022 som funktionschef for Innovation & Medicinsk Teknologivurdering (MTV) på OUH.

Thomas har været ansat på OUH’s Afdeling for Klinisk Patologi siden 2008 og siden 2018 som funktionsleder, så han kommer med dyb indsigt i innovations- og forandringsprocesser i det kliniske miljø og med solid ledelseserfaring.

”Jeg kender OUH som et hospital, der arbejder ambitiøst og målrettet med innovation og ny teknologi – med konstant fokus på at sætte patienten først. Jeg vil arbejde for at sikre OUH en førerposition og synlighed på strategisk vigtige områder, som kan fungere som løftestang for hele Innovation og MTV’s indsats med at bringe innovation og ny teknologi til patienter, pårørende og personale i sundhedsvæsenet” siger den nyudnævnte chef for området og forsætter: ”Jeg ser frem til at lære både medarbejdere og lederkolleger i Klinisk Udvikling at kende og til at sætte min erfaring med klinisk implementering af nye og innovative tiltage i spil på mere tværgående og strategisk niveau ved understøtte innovation og evaluering på tværs af hele hospitalet.

Det arbejde sker bl.a. via OUH’s tre strategiske forsknings-, innovations- og evalueringscentre Center for Innovativ Medicinsk Teknologi (CIMT), Centre for Clinical Robotics (CCR) og Centre for Clinical AI (CAI-X), som er skabt i samarbejde med Syddansk Universitet og forankret i Innovation & MTV.

Lægelig direktør på OUH Bjarne Dahler-Eriksen ser frem til samarbejdet: ”Jeg glæder mig meget til samarbejdet med Thomas. Han har mange års erfaring fra Afdeling for Klinisk Patologi på OUH og byder ind med uvurderligt førstehåndskendskab til hverdagen i en klinisk afdeling, men også erfaring med at drive innovative processer og indgå i brede samarbejder på tværs af fagområder og afdelinger. Alt sammen noget, der også kendetegner Innovation & MTV på OUH og er helt nødvendigt for at gøre vores sygehus klar til det nye OUH og til fremtidens patienter”.

Thomas Kielsgaard Kristensen

Kort om Thomas Kielsgaard Kristensen:

2018 – 2022: Funktionsleder, Afdeling for Klinisk Patologi, OUH

2008 – 2018: Molekylærbiolog, Afdeling for Klinisk Patologi, OUH

2006 – 2008: Postdoc, Institut for Molekylærbiologi og Genetik, Århus Universitet.

2006: Naturvidenskabelig ph.d.-grad, Århus Universitet.

Thomas har publiceret 58 peer reviewed videnskabelige artikler (heraf 18 som førsteforfatter) samt abstracts og posters til videnskabelige konferencer.

Thomas er pt. i gang med en Master i offentlig ledelse.

APPFWU02V