Skip til primært indhold

Novo Nordisk Fonden bevilling til projekt om iskæmisk stroke

Hver 7. dansker svarende til 12.000 bliver i følge Hjernesagen/The Danish Stroke Association årligt ramt af hjerneblødning eller blodprop i hjernen. Slagtilfælde som følge af blodprop i hjernen - også kaldet iskæmisk stroke i fagtermer - er en af de førende grunde til tab af kropsfunktioner hos voksne eller dødstilfælde over hele verdenen.

Gruppebillede af 11 forskere fra projektet.

På OUH Odense Universitetshospital – Svendborg Sygehus og Klinisk Institut, Syddansk Universitets forskningsenhed på Neurologisk Afdeling N (Neurologisk forskning, OUH) og Neurobiologisk Forskning på IMM, SDU har forskere tidligere undersøgt og fundet ud af, at for de overlevende efter en iskæmisk stroke er der en specifik del af inflammationen i hjernen, som er vigtig, når det kommer til patientens funktionsniveau efter iskæmisk stroke. Denne del af inflammationen ønsker forskerne i et nyt projekt at analysere.
 
- Gennem vores tidligere forskning har vi stærke data, som viser, at der er en specifik del af den inflammation, som ses hos patienter efter iskæmisk stroke, der er vigtig at analysere og manipulere, således vi forhåbentligt i fremtiden kan give en bedre og mere effektiv behandling efter iskæmisk stroke; fortæller BRIDGE centerleder og professor Kate Lykke Lambertsen, som står i spidsen for projektet. Hun afslutter; Vi er en stor gruppe i forskningsenheden og hjerneforskningscenteret Bridge, som sammen skal være med til at sikre, at vi får analyseret dette, og vi er alle klar til at tage arbejdshandskerne på i det nye år.
 
Fra OUH skal lyde en stor tak til Novo Nordisk Foundation, som med en ny bevilling på næsten 3 mio. kr. har sikret forskningsgruppen og hjerneforskningscenteret et godt udgangspunkt for at få igangsat projektet i det nye år.
 
Er du interesseret i at læse om hjerneforskningscenteret BRIDGE: Brain Research - Inter Disciplinary Guided Excellence, kan du læse mere her.
 
Ønsker du derimod at læse mere om, hvem der har modtaget bevillinger fra Novo Nordisk Fonden, kan du se listen her.

APPFWU01V