Skip til primært indhold

Innovationsfonden bevilliger 20 millioner kroner til OUH til udvikling af hjemmetest til detektering af hjertekarsygdomme

Over 56.000 mennesker rammes og 12.000 dør årligt af hjertekarsygdom, mens over en halv million lever med hjertekarsygdom i Danmark – dette på trods af at 80 procent kunne være forebygget, alene halvdelen ved hjælp af tidlig påvisning. Det ønsker forskere fra Klinisk Institut på SDU og OUH at rette op på.

Med en bevilling på 20 millioner Kr. fra Innovationsfonden vil professor Jes S. Lindholt fra forskningsenheden på Hjerte-, Lunge- og Karkirurgisk Afdeling T sammen med bl.a. professor Lars M. Rasmussen fra forskningsenheden på afdelingen for Blodprøver og Biokemi samt forskere fra IMADA på SDU bruge de næste fire år på at udvikle en hjemmetest, der kan være med til at screene risikoen for hjertekarsygdom.

Selve testen forventer forskerne skal bestå af en hjemme prikblodprøve og en computer. Potentialet taler for sig selv, da forskerne forventer, at hjemmetesten kan være med til at reducere dødligheden af hjertekarsygdom med 20-25 procent!

Er du interesseret i at læse mere om selve projektet, kan du læse meget mere her på Innovationsfondens hjemmeside; https://innovationsfonden.dk/da/nyheder-presse-og-job/unik-dansk-hjemmetest-skal-markant-nedsaette-risikoen-hjerte-karsygdom 

Stort tillykke til forskergruppen og tusinde tak for den flotte bevilling fra Innovationsfonden!

 

APPFWU01V