Skip til primært indhold

ICiTox - nyt frontlinjecenter vil forske i immunterapi til kræftbehandlingen

OUH og Klinisk Institut ønsker at opnormere forskning i immunterapi og har derfor netop bevilliget midler til nyt frontlinjecenter.

Centerleder Christina Ruhlmann

I Region Syddanmark behandler vi op mod 900 kræftpatienter årligt med immunterapi, og tallet stiger år for år. Indtil videre har energien været lagt i udviklingen af effekten af immunterapi, som også har vist gode resultater på mange forskellige kræftsygdomme.

Men der har indtil nu ikke været megen forskning, der har fokuseret på bivirkningerne ved immunterapi, som i værste tilfælde kan være livstruende for op til 15-50% af patienterne (afhængig af hvilken immunterapi, der anvendes). Et nyt frontlinje center på OUH og Klinisk Institut, SDU – ICiTox – vil nu gøre op med dette.

Lektor og ny centerleder Christina H. Ruhlmann fra ICiTox og forskningsenheden på Onkologisk Afdeling R på Klinisk institut og OUH fortæller; -Bivirkningerne fra immunterapi kan ligne auto-immune sygdomme, f.eks. leddegigt, psoriasis, hjertemuskelgigt og tyktarmsbetændelse. Men immunterapibivirkningerne opfører sig ikke præcist som ’ægte’ auto-immune sygdomme og for at finde nøglen til den optimale behandling, må vi forsøge at forstå forskellene i sygdomsudviklingen. Det vil vi forsøge at få svar på over de næste fem år igennem ICiTox frontlinje centeret.

Stort tillykke til det nye frontlinje center ICiTox!

Er du mere interesseret, kan du finde listen over vore forsknings- og innovationscentre her; https://ouh.dk/forskning-og-innovation/forsknings-og-innovationscentre 

 

 

APPFWU02V