Skip til primært indhold

Et Sundere Syddanmark 2020 - status fra OUH's finalist

Post.doc Ken Lund fra Center for Klinisk Epidemiologi vandt i 2020 2. pladsen i forskningskonkurrencen Et Sundere Syddanmark. Hør mere om hvad der er sket siden da.

Post.doc Ken Lund

Hvad er effekten af en 12 ugers fysisk træningsintervention til voksne (18-65 år) med kronisk tarmbetændelse med mild-moderat sygdomsaktivitet? Det spørgsmål stillede fysioterapeut og post.doc Ken Lund fra Center for Klinisk Epidemiologi på OUH og Klinisk Institut, da han stillede op i forskningskonkurrencen Et Sundere Syddanmark 2020. Ken vandt 2. pladsen i konkurrencen og hermed 600.000 kr. til projektet. Han har derfor siden 2020 været i gang med netop dette projekt.

-Efter corona nedlukninger og de udfordringer, som det medførte, så har vi fået rigtig godt gang i vort projekt igen fortæller Ken Lund og fortsætter. – Vi har fået screenet 76 patienter i projektet. Og ud af de i alt 150 patienter, som vi skal have med i projektet, har vi fået inkluderet i alt 21 egnede patienter, som fordeler sig 50/50 i henholdsvis træningsgruppen og i kontrolgruppen. Så vi er rigtig godt tilfredse med status, som det ser ud nu. Vi håber, at vi ved udgangen af 2022 har fået inkluderet alle de patienter, som vi stiler mod at have med i projektet.

Selvom det er for tidligt at sige noget om outcome på projektet, så håber Ken Lund og forskerteamet, at de inden udgangen af 2023 får mulighed for at præsentere resultaterne af projektet.

Ønsker du at læse mere om projektet, kan du læse mere her fra forskningskonkurrencen i 2020; https://www.sdu.dk/da/forskning/forskningsformidling/citizenscience/afviklede+cs-projekter/et+sundere+syddanmark/tarmsygdomme  eller gense finaleshowet fra 2020 her; https://www.tvsyd.dk/tema/et-sundere-syddanmark-2020 

Snart går forskningskonkurrencen løs igen og fra på mandag, kan du igen stemme på årets 5 spændende finalistprojekter.

Fra OUH har dette års finalist forsker Kristian Stærk fra forskningsenheden på Klinisk Mikrobiologisk Afdeling på OUH og Klinisk Institut fokus på, om tranebær har nogen effekt i behandlingen af blærebetændelse. Se også tidligere Linkedin opslag her; https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6897165732325449728/  

Så hold dig opdateret, når konkurrencen officielt går i gang mandag morgen!

APPFWU01V