Skip til primært indhold

Dagmar Beier er ny professor i neuroonkologi og hovedpinesygdomme

I følge Sundhedsstyrelsen led mere end 800.000 (17,9 procent) danskere af migræne eller hyppig hovedpine i 2022.

Disse patienter ønsker nyudnævnt professor Dagmar Beier fra Neurologisk Forskningsenhed på Klinisk Institut, Syddansk Universitet og OUH Odense Universitetshospital – Svendborg Sygehus at hjælpe i hendes nye professorat. Og med mere end tyve års forskningserfaring inden for neuroonkologi og hovedpinesygdomme, så er patienterne i rigtig gode hænder.

I hendes forskning vil Dagmar fokusere på to forskningsområder; idiopatisk intrakraniel hypertension, som er en speciel hovedpine sygdom, som kan forårsage vedvarende syns- og kognitivt handicap, samt medulloblastomer hos voksne, som er en ekstremt sjælden og ondartet hjernetumor, som er svær at helbrede. Forskningsfelterne kræver et godt netværk af samarbejdspartnere både nationalt og internationalt, hvilket Dagmar har gennem hendes mangeårige virke som forsker og ekspert på området samt opvækst og uddannelse i det sydtyske.

Som led i sit professorat vil Dagmar Beier udvide sit forskningsfokus til andre typer af kronisk hovedpine, med særlig fokus på tidlig identifikation, behandling og forebyggelse. -Hvis jeg lykkes med min forskning, kan jeg finde muligheder for at forebygge udviklingen af svær kronisk hovedpine og behandle patienter, før de henvises til os på Odense Universitetshospital; forklarer Dagmar glad.

Stort tillykke til Dagmar Beier med den nye titel!

Er du interesseret, kan du læse meget mere om Dagmar og hendes forskning i SDUs pressemeddelelse.

Du kan også være med til at fejre Dagmar og ønske hende tillykke med professoratet på OUHs LinkedIn nyhed her.

Husk også at du altid kan holde dig opdateret på nyheder fra OUH herunder forskningsnyheder ved at følge OUHs LinkedIn.

APPFWU02V