Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2
ForsidepilPressepilAktuelt og pressemeddelelserpilPressemeddelelser udsendt fra OUHpilMotorvejsstrækningen syd om Odense er det mest belastede stræk på den fynske motorvej

Motorvejsstrækningen syd om Odense har langt de fleste tilskadekomne på hele den fynske motorvej med 870 personer, der blev behandlet i sygehusvæsenet i perioden 2010-2020, viser den ny analyse fra Ulykkesanalysegruppen.

Sammenlagt blev der behandlet 2008 tilskadekomne på samtlige motorvejsstrækninger på Fyn i de ti år.

Når man ser på de tosporede strækninger fra Nr. Åby til-og-med Odense er belastningen også høj, hvis man sammenholder længden af strækket med antallet af tilskadekomne. Syd om Odense var antallet af tilskadekomne pr. 10 kilometer f. eks 33 personer i 2019/2020, mens antallet af tilskadekomne på den tosporede vej fra Nr. Aaby til Kildebjerg pr. 10 kilometer var på 27 i 2019/2020.

-  Analysen har et højere tal for ulykker end de tal, Fyns Politi, har opgjort for motorvejsulykker. Det skyldes, at politiets rapporter alene omfatter de ulykker, hvor der er et politimæssigt aspekt, mens UAG's analyse baserer sig på, hvor mange personer, der er behandlet i sygehusvæsenet, oplyser overlæge, professor Jens Lauritsen, Ulykkes Analysegruppen, Odense Universitetshospital.

Den nye analyse viser endvidere, at der er markant lavere belastning på motorvejen øst for Odense og på Svendborg motorvejen, og at der har været en markant nedgang i antallet af tilskadekomne på Vestfyn, efter at motorvejen er udvidet til tre spor.

- Der synes at være en klar sammenhæng mellem antal spor og sikkerhed i trafikken. Det vil vi undersøge nærmere, konkluderer Jens Lauritsen fra Ulykkesanalysegruppen, som håber på, at det også bliver muligt at nedsætte antallet af tilskadekomne på strækningen syd om Odense, hvor der hele tiden har været meget høj belastning.

Se hele analysen med detaljeret statistik over antal tilskadekomne på flg. link:

www.ouh.dk/dwn781307

For yderligere kommentarer eller uddybning:
Overlæge, professor Jens Lauritsen, Odense Universitetshospital, Ortopædkirurgisk afd., Ulykkes Analyse Gruppen. Tlf. 6541 2293, mail: jel@rsyd.dk mobil: Mobil: +45 2921 1806 / sekretariat: uag@rsyd.dk tlf 6541 2283Siden er sidst opdateret: 08-02-2021 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring