Gå til indhold
FORSIDEN | KONTAKT OUH | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2
ForsidepilPressepilAktuelt og pressemeddelelserpilPressemeddelelser udsendt fra OUHpilOUH: Vi skal hjælpe hinanden med at mindske smitterisikoen på de fynske sygehuse

OUH: Vi skal hjælpe hinanden med at mindske smitterisikoen på de fynske sygehuse

På grund af corona epidemien har der gennem længere tid været indført en række tiltag på de fynske sygehuse for at mindske smitterisikoen.


- Nu er vaccinen på vej, men det er nye covid-mutationer desværre også. Vi har levet med corona restriktioner i større eller mindre grad i næsten et år, og vi venter i dén grad på lysere tider. Men før det for alvor bliver godt, ligger der stadig en rum tid med restriktioner foran os. De fynske sygehuse kører lige nu med næsten fuld aktivitet, og det betyder, at mange stadig har deres gang her. Derfor er det fortsat afgørende vigtigt, at alle vi som kommer her følger de anbefalinger, som er indført for at holde smitten fra døren, fortæller Niels Nørgaard Pedersen, administrerende sygehusdirektør:


-  Desværre er alle ikke lige opmærksomme på, hvor vigtigt det er, at anbefalingerne bliver fulgt. Men en fælles indsats er nøglen til at holde smitten nede. Vi ved godt, hvor vigtige de pårørende er for patienterne, og under normale forhold lægger vi stor vægt på deres tilstedeværelse. Så det er ikke med vores gode vilje, at der nu er begrænset adgang, ekstra afstand osv. på sygehusene. Men vi håber på en fælles forståelse for, at vi lige nu har vi brug for, at alle følger anbefalingerne, og at vi sammen finder nye veje, så vi kan passe på patienterne, som vil blive ramt ekstra hårdt, hvis de bliver smittet med corona.


-  Der er selvfølgelig arbejdssituationer på et sygehus, hvor det ikke er muligt, at overholde fx afstandskravet, når der skal gives god behandling og pleje. I de situationer bruger medarbejderne selvfølgelig værnemidler mm. efter alle forskrifterne. Medarbejderne har gjort en stor indsats for at fået indarbejdet de nye arbejdsgange og retningslinjer, som en fast del af rutinerne, så det kan man som patient være tryg ved, lyder det fra Niels Nørgaard Pedersen, administrerende sygehusdirektør.


Følgende gælder på OUH:


• Patienter kan kun modtage besøg af 1 fast pårørende og ligeledes kun tage én fast pårørende med til konsultationer, besøg i ambulatorier eller lignende.

 

Der er undtagelser for pårørende til kritisk syge, døende eller børn.


Er der for lidt plads i forhold til afstandskravet på 2 meter, kan pårørende blive bedt om at vente udenfor. Øvrige pårørende kan eventuelt deltage på telefon eller video.

 

• Patienter og pårørende bedes møde op til aftalte tidspunkt (og ikke meget før), spritte hænder og medbringe mundbind til at have på, når de færdes indenfor. Børn under 12 år er undtaget.

 

• Alle bedes holde afstand på 2 meter, når man færdes på sygehusene også i venteområder.

 

De gældende regler kan ses her: http://www.ouh.dk/wm520710


Siden er sidst opdateret: 06-02-2021 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring