Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Innovationsproces

Innovationsprojekter på Odense Universitetshospital gennemføres altid i tæt samarbejde med personalet på hospitalet og ofte også med patienter og pårørende. Projekterne bygges op efter samme model:

 

Innovationsmodel udvidet, KLU
Modellen er med til at skærpe rammen og synliggøre de forskellige trin frem mod en løsning i daglig drift.

Innovationsprocessen forløber fra ideen opstår til den er testet og evalueret, implementeret og opskaleret, hvis testen er en succes. Ved implementering tages der hensyn til, at den nye teknologi integreres til de systemer, hospitalet allerede bruger som fx den elektroniske patientjournal.

Ideen til innovation kan komme mange steder fra. Den kan opstå hos sundhedspersonalet i klinikken, der oplever et behov i deres dagligdag. Ideen kan også komme fra en innovationskonsulent, der fx har fået kendskab til en teknologisk løsning eller har hørt om et lignende projekt i sit netværk. Ideen kan også komme fra en patient eller pårørende. Ofte er der også gode ideer fra virksomheder, der har en løsning fra en anden branche eller gerne vil udvikle oven på en eksisterende løsning.

Ligegyldigt hvor ideen kommer fra, er innovationsprojektet altid forankret i et konkret behov på en afdeling på hospitalet.

Der er stor forskel på, hvor lang tid innovations- og forskningsprojekterne tager. Nogle er overstået på seks måneder, mens andre tager flere år.
 

Siden er sidst opdateret: 04-11-2020 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring