Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Michael Hansen-Nord giver stafetten videre

Michael Hansen-Nord

Mii

Efter godt 11 år som ledende overlæge for Fælles Akutmodtagelsen, Odense giver Michael Hansen-Nord stafetten videre.

I front for Danmarks største akutmodtagelse
- Det har været en stor ære at være en del af udviklingen af Danmarks bedste FAM. Når man så samtidig, efter over 200 internationale delegationsbesøg og diverse rejser, har en oplevelse af, at FAM, Odense hører hjemme i den absolutte verdenselite – jamen, så bliver jeg da stolt over, hvad jeg har været med til at udvikle, lyder det fra Michael Hansen-Nord, ledende overlæge, som fortsætter:

- Det varmer at se aftryk fra FAM er blevet en del af hele OUH. Cetrea-overblik, simulering, fokus på ledelse 24/7 og triage-systemet er gode eksempler på FAM-initiativer, der i dag er en naturlig del af hele vores organisation. Og der er også tydelige FAM-spor i udviklingsplanerne for Nyt OUH – afprøvede og trimmet. Men det kræver jo nok, at mange tør komme ud af deres komfort-zoner – og der ligger den store udfordring. 

Michael Hansen-Nord har gennem årene leveret markante resultater på OUH, fortæller lægelige direktør Michael Dall: 

- Michael Hansen-Nord er kendt som en dynamisk og handlekraftig leder. Han er sammen med oversygeplejersken og medarbejderne lykkedes med at opbygge Danmarks største akutmodtagelse. 10.000 kvadratmeter FAM hvor medarbejderne døgnet rundt står klar til at modtage patienterne. Fagfolk fra både indland og udland kommer da også rejsende for at høre om arbejdet, som har været et forbillede for mange. Det har været en krævende opgave, som Michael Hansen-Nord er gået 100 % ind i med både stor dygtighed og engagement. Det skal han have en stor tak for.

 

Et godt blik for udviklingen af organisationen

Et stærkt fokus på, hvad der er bedst for patienten koblet med et stærkt blik på udviklingsarbejdet har været gennemgående for Michael Hansen-Nords arbejde på OUH.  

- Arbejdet med at udvikle og trimme FAM har været én af mine største udfordringer. Men jeg husker også hele omlægningen af den medicinske funktion i det daværende Sygehus Fyn som en stor mundfuld, der virkelig trak tænder ud. Lukninger af afdelinger, afskedigelser, flytning af personale og opbygning af en ny kultur og kampgejst – det var svært. Men det var så rigtigt for de fynske patienter – vi skulle simpelthen løfte fagligheden, og det er lykkedes, fortæller Michael Hansen-Nord: 

- Det har været interessant og tankevækkende at se, hvordan store organisationsændringer kan være 14 – 16 år om at slå tydeligt igennem. Vi var i Svendborg pionerer på telemedicinske løsninger tilbage i 2004 – og først i disse år er det nærmest en selvfølge at søge telemedicinske løsninger på patientarbejdet. Lidt tankevækkende – og det ser da også ud til, at nutidens ledere og medarbejdere er lidt hurtigere på aftrækkeren. Det er der også i allerhøjeste grad behov for. 

- Som ledende overlæge ved medicinsk afdeling M på Svendborg Sygehus var Michael Hansen-Nord blandt de allerførste, som var med til at vende vagtpyramiden på hovedet for også at få specialisterne i front. Det er et godt eksempel på, at han altid har haft fokus på at få tilrettelagt arbejdet ud fra, hvad der er klogest og bedst i forhold til patienterne. Dét har også været kendetegnet for hans store arbejde på FAM, som giver et rigtig godt fundament at stå på, når vi flytter ind på Nyt OUH, lyder det fra Michael Dall.

 

Den rigtig timing at give stafetten videre nu
- Det er ikke uden vemod at jeg forlader OUH efter næsten 35 år – men det er den rigtige beslutning og timingen er oplagt. Min afløser overtager en toptrimmet udviklingsorganisation, der også fremover vil være en værdig del af et universitetshospital af OUH´s dimensioner, siger Michael Hansen-Nord. 

En reception følger forhåbentlig til foråret. 

- I de her covid-tider kan vi desværre ikke planlægge reception som vanligt, men jeg krydser fingre for at det bliver muligt til foråret, så vi kan få sagt behørigt tak for indsatsen, siger Michael Dall. 

Michael Hansen-Nord har sidste arbejdsdag som ledende overlæge omkring den 1. maj 2021. Stillingen vil blive slået op og det forventes, at den nye ledende overlæge kan tiltræde i det sene forår. Medarbejderne i afdelingen er orienteret.

 


Siden er sidst opdateret: 04-11-2020 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring