Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2
ForsidepilPressepilAktuelt og pressemeddelelserpilAktueltpilNy viden om særligt narkosemiddel til bevidstløse patienter

Ny viden om særligt narkosemiddel til bevidstløse patienter

Vidste du, at bevidstløse patienter med hovedskader ofte behandles med bedøvelse og respiratorbehandling? Det sker for at sikre patienten vejrtrækning og beskytte luftvejene.

Gennem flere år har det dog været en kendt problem, at blodtrykket falder hos mange af de patienter, som bliver bedøvet og lagt i respirator. Det kan man forhindre ved at bruge et særligt narkosemiddel. Det har mange år været i miskredit på grund af da man grundet forsøg med hunde i 1970’erne mente, at narkosemidlet bevirkede, at der kom mindre blod til hovedet.

Nu har en forskergruppe med basis i Region Syddanmarks Præhospitale Forskningsenhed i samarbejde med Anæstesiafdelingerne i Kolding og Odense fundet ud af, at der alligevel ikke synes at være belæg for at det særlige narkosemiddel skulle være skadeligt. Det er sket ved at gennemgå litteraturen på området kritisk. 

Det er der kommet en artikel ud af, som blev udgivet i april 2020. Den er netop blevet udvalgt til ”Editor´s picks” i oktoberudgaven af tidsskriftet Neurocritical Care.

 

Du kan læse artiklen her:

Link til Editor´s picks:  https://www.springer.com/journal/12028/updates/17482754
Link til selve artiklen: https://link.springer.com/article/10.1007/s12028-020-00975-7
 
 


Siden er sidst opdateret: 09-10-2020 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring