Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2
ForsidepilPressepilAktuelt og pressemeddelelserpilAktueltpilStefan Starup Jeppesen bliver ledende overlæge på Onkologisk Afdeling R

Stefan Starup Jeppesen bliver ledende overlæge på Onkologisk Afdeling R

Stefan Starup Jeppesen

Stefan Starup Jeppesen har været konstitueret i stillingen siden 1. juli, hvor han overtog fra daværende ledende overlæge Peter Sørensen. Han kommer dermed til sammen med oversygeplejerske Merete Bech Poulsen at udgøre den fælles afdelingsledelse på Onkologisk Afdeling R.

- Jeg er utrolig glad for, at vi har fået fastansat Stefan Starup Jeppesen som ledende overlæge på afdeling R.  Han kender afdelingen særdeles godt, og jeg har, mens han har været konstitueret, lært ham at kende som en både dygtig og meget dialogbaseret leder, lyder det fra Kim Brixen, lægelig direktør, som fortsætter:

- Stefan har en forskningsmæssig baggrund, og det matcher afdelingen godt, fordi den forskningsmæssigt er langt i forhold til fx personlig medicin, ny teknologi og MR-acceleratorbehandlingen. Samtidig er afdelingen også godt i gang i forhold til sygeplejerske ambulatorier, har etableret gode samarbejder i regionen og sikret en god drift. Jeg er helt sikker på, at Stefan sammen med medarbejderne og den øvrige ledelse vil fortsætte den spændende og gode udvikling, som afdelingen er i.

En afdeling med mange initiativer
- Jeg kender afdeling R rigtig godt og ved, at det er en meget velfungerende afdeling, der bærer frugt af, at medarbejderne har et stort engagement og en meget høj faglighed. Derfor er det også vigtigt for mig, at vi fortsat har fokus på et godt uddannelses- og arbejdsmiljø, det kommer både patienterne og medarbejderne til gavn. Herudover er der mange andre områder, vi skal også skal holde fokus på, fx skal vi arbejde videre med nogle af de gode ideer og tiltag omkring telefon- og videokonsultationer, som fik et løft under forårets COVID19 indsatser, fortæller Stefan Starup Jeppesen, og uddyber:

-  Samtidig skal vi målrettet gå efter, at alle patienter får en patientansvarlig læge, da det kan bidrage til større patienttilfredshed. Desuden skal vi holde fokus på forskningsstrategi inden for kræftområdet, og fortsat være aktive i forhold til fx AgeCare, strålebehandling og præcisionsmedicin. Et andet indsatsområde i afdelingen er palliation, hvor afdelingen i øjeblikket ansøger regioner midler til palliation af patienter uden for kræftområdet. I det hele taget har afdeling R mange initiativer i gang, som kommer patienterne til gode, og jeg glæder mig til fortsat at være en del af den udvikling. 

Fakta
Stefan Starup Jeppesen er uddannet læge fra Syddansk Universitet i 2006, og blev allerede under medicinstudiet ansat på afdeling R som lægevikar i 2004.

Han blev uddannet speciallæge i 2014, og har fungeret som først afdelingslæge og senere som overlæge i T-team, der behandler patienter med lungekræft, lungehindekræft, spiserørskræft, ukendt primærkræft og strålebehandling af hæmatologiske sygdomme. Han har igennem flere år undervist medicinstuderende bl.a. kommunikation. Siden 1. juli 2020 har han fungeret som konstitueret ledende overlæge på afdeling R.

Siden 2017 har Stefan Starup Jeppesen været medlem af Fagudvalg for lungekræft i Medicinrådet, og i 2018 var han med til at omskrive de nye nationale kliniske retningslinjer for lungekræft under DMCG. Aktuelt er han ligeledes ansat på SDU som klinisk lektor, hvor han er delvis ansvarlig for onkologisk opgave i forbindelse med OSCE-eksamen på medicinstudiet.


Siden er sidst opdateret: 26-08-2020 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring