Gå til indhold
FORSIDEN | KONTAKT OUH | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Døren står åben

OUH PraksisNyt september 2020 - Bjarne Dahler-Eriksen

I juni måned bød OUH velkommen til direktør Bjarne Dahler-Eriksen, som overtog roret for bl.a. samarbejdet mellem almen praksis og OUH, efter direktør Peder Jest valgte at gå på pension efter 30 år på OUH. Men hvem er den nye direktør, og hvad har han af planer med samarbejdet?

-Jeg har siden min Ph.d., som jeg blev færdig med i 1999, arbejdet med almen praksis, så jeg glæder mig rigtig meget til at fortsætte det samarbejde i mit nye virke her på OUH; fortæller Bjarne Dahler-Eriksen begejstret. Han fortsætter; - Jeg ser virkelig frem til det fremtidige samarbejde med vore dygtige kollegaer i almen praksis, da de er nogle af vore allervigtigste samarbejdspartnere, når det handler om at sikre de bedste forløb for vore fælles patienter.

Tilbage til OUH
Bjarne Dahler-Eriksen kom til OUH fra Sygehus Sønderjylland, hvor han siden 2017 også var lægefaglig direktør med fokus på samarbejdet med almen praksis, men han har tidligere slået sine foldere på OUH; - Jeg har jo tidligere været ansat på OUH’s Afdeling V først som afdelingslæge og sidenhen som ledende overlæge, så jeg har jo en masse viden om OUH. Han fortsætter; - Så det er jo lidt som at vende hjem igen, når jeg vender tilbage til OUH.

Ud over hans virke på OUH og Sygehus Sønderjylland, har Bjarne Dahler-Eriksen også en fortid i sundhedsvæsenet fra hans tid i Århus, på Universitetssykehuset Nord-Norge (Tromsø) og som tidligere vicestudieleder for lægeuddannelsen ved Syddansk Universitet.

Visionerne er på plads – samarbejdet skal udvikles endnu mere
Når talen falder på, hvad visionerne er for samarbejdet mellem almen praksis og OUH, så fortæller Bjarne Dahler-Eriksen; - Jeg synes, at man på OUH har sat nogle spændende ting i gang med eksempelvis direktionens besøg hos de almen praktiserende læger, og det tænker jeg, at det skal vi fortsætte med. Det har jo vist sig at være særdeles udbytterigt for begge partere.

Dialogen mellem almen praksis og OUH afdelingerne er essentiel ifølge Bjarne Dahler-Eriksen; -Hvis almen praksis har input til, hvordan vi kan gøre tingene bedre, så håber jeg, at de vil skrive til os, så vi kan forbedre vore processer. Det kan kun være i alles interesse. Han forsætter med visionerne for fremtiden; -Vi vil i fremtiden fokusere på at udvikle en naturlig dialog med klyngerne, og det kunne også være, at vi skulle se på, om vi fra OUH kunne facilitere med mere efteruddannelse for almen praksis. Så der er rigtig mange muligheder, der kan være med til at forbedre samarbejdet med almen praksis.

Afslutningsvis kommer Bjarne Dahler-Eriksen med en opfordring til almen praksis; - Jeg har stor respekt for det arbejde som almen praksis gør, og jeg ser frem til samarbejdet i fremtiden. Min dør er altid åben for dialog og sparring så kom endelig på banen, således vi i fællesskab kan sikre, at vore patienter får den allerbedste behandling på tværs af sektorerne.

 

Lægefaglig direktør Bjarne Dahler-Eriksens CV

2020: Lægefaglig direktør på OUH

2017-2020: Lægefaglig direktør på Sygehus Sønderjylland

2014-2017: Ledende overlæge på Anæstesiologisk-Intensiv Afdeling på OUH

2011-2014: Vicestudieleder for lægeuddannelsen ved Syddansk Universitet

2008-2014: Overlæge/sektionsoverlæge på Anæstesiologisk-Intensiv Afdeling på OUH

2007-2008: Afdelingslæge på Anæstesiologisk-Intensiv Afdeling på OUH

2003-2007: Overlæge/Ledende overlæge på Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø

2003: Færdig som speciallæge ved sygehusene i Århus

1999: Ph.d. (”Near-patient test for c-reactive protein in general practice”) ved Århus Universitet

1992: Lægevidenskabelig embedseksamen ved Odense Universitet

 

/Lene Hinnerup HartmeyerSiden er sidst opdateret: 03-09-2020 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring