Gå til indhold
FORSIDEN | KONTAKT OUH | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Hygiejne på otte forskellige sprog

Coronakrisen har sat mærkbare spor over hele verden. De fleste arbejdspladser kører på nedsat kraft eller lammes helt af forbud. På byggepladsen Nyt OUH er der foretaget en række tiltag for at holde byggeriet kørende under corona-pandemien og byggeriet skyder derfor op og tager form af Region Syddanmarks kommende universitetshospital.
 

Grønt, gult eller rødt land?

Allerede før restriktionerne ramte Danmark, men mens landene omkring os fik farver efter smittefare for coronavirus, indgik totalentreprenør Odense Hospital Project Team (OHPT), der bygger sygehuset, en tæt dialog med projektorganisationen Nyt OUH, der repræsenterer bygherre, Region Syddanmark. Dialogen mellem parterne var meget åben, husker byggepladschef Allan Hylleberg.
 

- OHPT sendte lister til os om, som specificerede hvor folk på pladsen kom fra i verden og om de tiltag, de som totalentreprenør foretog, for at kunne fungere som arbejdsplads og samtidig tage hensyn til, at smitterisikoen skulle minimeres. Herunder kom folk fra ”røde” regioner i karantæne før de kunne starte op på pladsen.
 

Allan Hylleberg er byggepladschef på Nyt OUH byggegrunden og har overblikket over pladsens aktiviteter, over hvem der kommer og går, og det er ham, der bliver ringet op, hvis der er problemer på pladsen. Stort set alle hans medarbejdere blev sendt hjem, da statsminister Mette Frederiksen på første pressemøde sendte så mange offentligt ansatte som muligt hjem.
 

Allan Hylleberg 

- Vi bibeholdt et nødberedskab omkring byggepladsens fælles foranstaltninger, da vi tjekker alle, der ankommer til pladsen og forlader den igen. Eksterne vagter har også kørt i hele perioden, og pladsen har i hele perioden været overvåget 24/7, oplyser Allan Hylleberg.
 

Høj sikkerhed på pladsen - også i forhold til COVID-19

På selve byggepladsen er sikkerheden høj. Totalentreprenør JV CMB/Itinera, der har dannet OHPT, er fra Italien og her har situationen som bekendt været meget alvorlig.
 

- Når vi taler med folkene, kan vi godt mærke, at de er meget påvirket af alvoren i deres hjemland. Der er foretaget mange hygiejnemæssige tiltag på pladsen. OHPT har lavet brochurer med sikkerhedsinstrukser og vejledninger på otte forskellige sprog, kantinen er ommøbleret, og der må kun sidde to ved hvert bord. Hvis de arbejder tæt ude på byggepladsen, skal håndværkerne bære værnemidler, siger Allan Hylleberg.
 

Også de medarbejdere i OHPT, der er tilknyttet byggeriet, men som har administrativt arbejde, er blevet omorganiseret. Der er flyttet rundt på alle kontorer og en ekstra etage er blevet bygget op på skurbyen, for at skabe plads mellem folk. Fra totalentreprenøren, OHPT, er flere hjemsendt og arbejder hjemmefra i det omfang det er muligt.
 

- I det hele taget har de grebet det fornuftigt an og været proaktive i forhold til den situation, de har stået i med Corona-pandemien. Arbejdstilsynet var på besøg i slutningen af april for at tilse pladsen i forhold til de coronatiltag, der var lavet, og der var ved besøget ingen bemærkninger, siger Allan Hylleberg.

Byggeplads april 2020
 
 
 


 

Siden er sidst opdateret: 19-06-2020 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring