Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2
ForsidepilOm OUHpilDirektion og stabepilStabsafdelingerpilDirektionssekretariatetpilOm afdelingenpilNyhederpilLedende overlæge på OUH bliver lægelig direktør på Sygehus Sønderjylland

Ledende overlæge på OUH bliver lægelig direktør på Sygehus Sønderjylland

Onkologisk Afdelings ledende overlæge

Onkologisk Afdelings ledende overlæge Peter Sørensen tiltræder sin nye stilling 1. juli.

56-årige Peter Sørensen bliver ny lægelig direktør på Sygehus Sønderjylland. Han tiltræder stillingen 1. juli 2020 og tager dermed over efter Bjarne Dahler-Eriksen, der på mandag begynder som lægelig direktør på Odense Universitetshospital (OUH).

Peter Sørensen har et godt kendskab til Sønderjylland. Han er både født og opvokset i området og har haft turnus i det sønderjyske, da han blev uddannet som læge.

Han havde første arbejdsdag på OUH for 30 år siden og har siden 2011 været ledende overlæge på Onkologisk Afdeling R med cirka 450 ansatte under sig.

- Bortset fra et par få afstikkere har jeg været på Odense Universitetshospital siden 17. juni 1990, dagen efter min embedseksamen. Det har været fantastisk at arbejde her og følge den udvikling, der er sket på kræftområdet, både i forhold til teknologiske muligheder og behandlingen generelt. Vi har på OUH haft stor succes med, via programledelser, at skabe et tæt samarbejde mellem mange afdelinger for at sikre kræftpatienterne bedst mulig behandling. Det fremgår tydeligt af vores kvalitetsdata på området. Generelt har det også kendetegnet OUH i de senere år, at vi med patientpyramidens mere værdibaserede tilgang er lykkes med i en helt anden grad at sætte patienten først end vi gjorde eksempelvis for 10 år siden, siger Peter Sørensen.

Kim Brixen, lægelig direktør på OUH:

- Peter fortjener en kæmpestor tak for den overordentligt solide ledelsesmæssige indsats, som over en længere årrække har løftet kræftbehandlingen på OUH. Ikke kun på behandlingsområdet, hvor hans centrale rolle i driften af vores programledelser har ført til en høj efterlevelse af kræftpakkeforløbene. Men også på forskningsområdet, hvor Onkologisk Afdeling R er blevet en stor aktør, blandt andet med eliteforskningscenteret Age Care.


Fakta om Peter Sørensen
Peter Sørensen er uddannet cand.med. fra Aarhus Universitet (1. del) og Odense Universitet (2. del) i 1990, og blev i 1999 speciallæge i ontologi. Han har desuden en Fleksibel Master i Offentlig Ledelse (FMOL) fra Syddansk Universitet/Aalborg Universitet i 2015

Siden 2011 har Peter Sørensen været ansat som ledende overlæge på Onkologisk Afdeling på Odense Universitetshospital. Forud for det, var han først stedfortrædende for den ledende overlæge (2008-2010) og dernæst fungerende ledende overlæge (2010-2011).

Tidligere har Peter Sørensen været ansat som faglig og administrativ leder af strålebehandlingsafsnittet på det amerikansk-ledede hospital Tawam Hospital i De Forenede Arabiske Emirater (2007- 2008).

 


Siden er sidst opdateret: 29-05-2020 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring