Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2
ForsidepilOm OUHpilDirektion og stabepilStabsafdelingerpilDirektionssekretariatetpilOm afdelingenpilNyhederpil6,9 mio kroner fra EU til OUH-forskningsprojekt, der skal forebygge partnervold

6,9 mio kroner fra EU til OUH-forskningsprojekt, der skal forebygge partnervold

Gravid kvinde i silhuet

Partnervold er den mest almindelige form for vold mod kvinder i hjemmet og har vidtrækkende konsekvenser.

Et nyt forskningsprojekt på OUH, STOP partnervold, skal styrke gravide kvinder, der udsættes for vold i hjemmet, så de kan undgå fremtidige overgreb og få skabt en mere sikker vej gennem livet for sig selv og deres børn.

Forskningsprojektet sker i samarbejde med University of Granada i Spanien, der har stor erfaring med at forske i vold mod kvinder.

Det tager udgangspunkt i gravide kvinder, da 85 procent af alle kvinder i et givent land bliver gravide i løbet af deres liv og projektet derfor har potentiale til at nå de fleste kvinder, der udsættes for partnervold.

Gravide kvinder med tilknytning til OUH bliver forud for deres første jordemoderkonsultation rutinemæssigt bedt om at udfylde et spørgeskema med henblik på indhentelse af helbredsrelaterede oplysninger, der kan understøtte jordemor konsultation. I spørgeskemaet indgår der også spørgsmål, der handler om vold.

På baggrund af disse oplysninger, vil de kvinder, der har volden inde på livet, få et ekstratilbud om hjælp til selvhjælp via adgang til et skræddersyet videorådgivningsprogram, hvor de kan søge råd og vejledning. Her vil fem jordemødre, der er trænet i at spotte og bekæmpe vold i hjemmet, stå til rådighed.

 - I dag er kvinder, der udsættes for partnervold ofte tvunget til at søge hjælp på egen hånd. Med forskningsprojektet søger vi at afdække om videobaseret rådgivning til voldsudsatte kvinder vil gøre det lettere for dem at få den hjælp, der skal til for at de kan undgå volden, siger professor Vibeke Rasch, der leder projektet.

- På den måde kan vi hjælpe med at skabe et langt sikrere livsforløb for såvel kvinder og børn.

I projektet vil 11 000 kvinder blive screenet, hvorefter man regner med, at 200 kvinder bliver tilknyttet projektet.


 
Kontakt:
Vibeke Rasch, overlæge, professor, gynækologisk obstetrisk afdeling D, vrasch@health.sdu.dk, telefon 40 46 70 60
Kristine Falk Pedersen, konsulent for implementering af videokonsultationer i psykiatrien, 
Telefon 2921 4932, Kristine.Falk.Pedersen@rsyd.dk


Siden er sidst opdateret: 18-05-2020 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring