Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Salg af tobak stopper på Odense Universitetshospital

Fra 1. april er det ikke længere muligt at købe cigaretter i Minimarkedet på Odense Universitetshospital.

- Vi ved, at mange rygere faktisk gerne vil stoppe, og samtidig viser forskningen, at læger eller sygeplejersker i høj grad kan være med til at give den enkelte et skub i den rigtige retning, når det gælder om tage beslutningen om et rygestop. Derfor arbejder vi her på OUH struktureret med at spørge ind til den enkeltes rygevaner og giver en hjælpende hånd til rygestoppet, fortæller administrerende sygehusdirektør Niels Nørgaard Pedersen, som fortsætter:

- At vi nu også stopper tobakssalget på Odense Universitetshospital, flugter både godt med dét arbejde, ligesom vi som sundhedsvæsen naturligvis bør gå forrest som rollemodeller i arbejdet for at understøtte den samlede indsats for et røgfrit Syddanmark.

Også på Svendborg Sygehus er der sat en proces i gang om afvikling af tobakssalg.


Gratis hjælp til rygestop
Røgfrihed er altid en god idé - særligt i forbindelse med sygdom og operation. Rygning gør nemlig risikoen for at forlænge sygdomsforløbet større og giver samtidig større risiko for komplikationer. Overvejer du et rygestop? Så tilbyder OUH rygestopforløb.

OUH tilbyder rygestopforløb
OUH støtter de patienter, som ønsker hjælp til at stoppe med at ryge. Det sker gennem en metode, hvor personalet spørger ind til patientens rygevaner og dernæst afklarer, om der er et ønske om at stoppe med at ryge. Er det tilfældet, henvises patienten til de professionelle rygestopkonsulenter i patientens hjemkommune - i Odense er det Røgfrit Odense, som tilbyder de kommunale rygestopforløb.

Læs mere her.

Røgfrit indendørs og udendørs
OUH er røgfri både indendørs og udendørs, og det gælder for alle, der færdes på OUH.  Synlig rygning smitter, og rygning hører ikke hjemme på et hospital, der både ønsker at forebygge sygdomme og fremme en sund livsstil. I Odense og Svendborg er der opsat rygepavilloner, hvor patienter og pårørende kan ryge ved behov. På Nyborg og Ærø sygehus må der ikke ryges på sygehusets område.

Undtagelser
Baggrunden for rygepolitikken på OUH er Lov om røgfrie miljøer, men også Region Syddanmarks rygepolitik. Den regionale rygepolitik angiver én enkelt undtagelse fra det generelle rygeforbud. Der skal i særlige tilfælde udvises ”den nødvendige konduite” over for patienter og pårørende, så eksempelvis døende patienter og deres pårørende får lov at ryge.
 


Siden er sidst opdateret: 06-04-2020 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring