Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2
ForsidepilOm OUHpilDirektion og stabepilDirektionenpilNyhederpilPatient testet positiv for coronavirus på OUH

Patient testet positiv for coronavirus på OUH

En patient, der mandag den 2. marts blev undersøgt for coronavirus på Odense Universitetshospital, har den 3. marts fået påvist smitte med coronavirus. Patientens tilstand kræver ikke indlæggelse, og vedkommende er derfor i hjemmeisolation.

Patienten blev ifølge proceduren telefonisk visiteret, hvorefter vedkommende blev modtaget direkte på OUH’s isolationsstue, hvor prøverne blev taget.

Patienten kom hjem fra Italien og har siden weekenden haft symptomer på COVID-19. Mandag den 2. marts blev patienten undersøgt på en isolationsstue på Odense Universitetshospital og fik taget prøver til undersøgelse for coronavirus. Patienten havde ikke brug for indlæggelse og blev instrueret i hjemmeisolation. Patienten har ikke nogen kendt relation til de øvrige tilfælde af coronavirus i Danmark. Styrelsen for Patientsikkerhed tager sig af kontaktopsporing.

Infektionsmedicinsk Afdeling Q, OUH følger fagligt op på patientens tilstand efter Sundhedsstyrelsens retningslinje.

Sådan håndterer OUH patienter med mistanke om coronavirus
På Odense Universitetshospital er der blevet oprettet to isolationsstuer, hvor der tages imod patienter, som er under mistanke for at være smittet med coronavirus. Her foretages prøver efter Sundhedsstyrelsens retningslinje.

Isolationsstuerne er placeret med adgang direkte ud til vejen. På den måde mindskes risikoen for smitte, da patienterne kan gå direkte til stuerne. Som en ekstra sikkerhedsforanstaltning er der reserveret parkeringspladser ude foran isolationsstuerne, som er øremærket patienter, som skal testes for coronavirus.

Sådan gør du, hvis du har symptomer på coronavirus: Ring! Mød ikke op.

Du må ikke møde op hos din praktiserende læge, på hospitalet eller i skadestuen, hvis du tror, at du har coronavirus/COVID-19.

Du skal i stedet ringe til din egen læge. Uden for lægens åbningstid skal du ringe til lægevagten:

  • Telefonnr. til lægevagten i Regions Syddanmark er 70 11 07 07
  • Patienter, der opholder sig på Ærø, skal kontakte vagtlægen på 63 52 30 90

Hvis du har spørgsmål om coronavirus - se Sundhedsstyrelsens hjemmeside www.sst.dk eller ring til deres hotline 72 22 74 59


Siden er sidst opdateret: 11-03-2020 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring