Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Klar til helikopterlanding på Nyt OUH

Helipad 1

Den platform, helikopteren skal lande på ved det nye universitetshospital, står næsten klar til brug, selvom byggeriet af selve sygehuset først lige er begyndt. Se en timelapse over byggeriet fra start til slut.

Når det nybyggede OUH bliver taget i brug, vil helikoptere med patienter til akutmodtagelsen lande på en høj lige overfor akutmodtagelsens indgang. Mellem højen og indgangen kommer en gangbro, som forbinder højen og akutmodtagelsen, så patienten kan komme hurtigt i behandling.

Der er en logisk årsag til, at helipad’en står klar allerede nu, mens byggeriet til selve sygehuset kun lige er påbegyndt, fortæller projektleder Ingvar Eiriksson.

- I byggemodningen af grunden til Nyt OUH fjernede vi en masse jord. 140.000 m3 af denne jord er brugt til at lave højen til helipad’en af. Dermed har vi sparet en masse unødig transport til bortskafning af jord. Det er CO2 besparende, og derfor var vi klar til at bygge støttemuren til helipad’en allerede i sommeren 2018, siger Ingvar Eiriksson.

 

Se timelapse af støttemuren her.

 

Ingvar Eiriksson

Ingvar Eiriksson foran helipad'en før byggeriet

 

Byggeriets spæde start

 

Helikopterlandingspladsen – eller helipad’en, som den kaldes, kan modtage selv store helikoptere som flyvevåbnets redningshelikoptere.

Støttemuren er projekteret af COWI og det er NCC, der har bygget den og var færdigbygget i december 2018.

 


Siden er sidst opdateret: 19-12-2019 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring