Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Har du peanutallergi?

Peanuts i en bunke

Er du allergisk over for peanuts? Så søger Allergicentret på OUH deltagere til et forskningsprojekt, der skal undersøge effekten og sikkerheden i et nyt lægemiddel mod peanutallergi.

Er du over 18 år og allergisk over for peanuts? Og har du behov for altid at medbringe en adrenalin pen (Epi pen eller Jext pen) på grund af risikoen for at få en allergisk reaktion? 

Så har du nu muligheden for at deltage i et forskningsprojekt, der undersøger effekten og sikkerheden af et nyt lægemiddel. Det nye lægemiddel forventes at nedsætte din risiko for at få en allergisk reaktion, hvis du indtager peanuts, der er skjult i dine fødevarer.

Sådan forgår det
Du vil få lægemidlet 3-5 gange med 1 måneds mellemrum i en blodåre i den ene hånd. Der indgives ca. 120 ml over 2-4 timer, hvorefter du skal observeres i 4 timer.

Du skal før behandlingen provokeres med peanutprotein, hvor der startes med små mængder som stiger til større doser, indtil du får en svag allergisk reaktion. For at undersøge om behandlingen af det nye lægemiddel har effekt, skal du i alt provokeres 3 gange med peanut.

Din deltagelse i forsøget vil vare 4-5 måneder (behandlingsperioden) med 8 – 10 planlagte besøg på Allergicentret.

Projektdeltagelse dækker tabt arbejdsfortjeneste (ca. 110 kr pr. time) samt transportomkostninger.

Kontakt
For mere information, kontakt Annemarie Senders, Allergicentret:
ouh.ode.i.allakos@rsyd.dk eller telefon/SMS: 3056 5904
 


Siden er sidst opdateret: 31-10-2019 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring