Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Ny professor arbejder for grundig evaluering af ny medicinsk teknologi

Kristian Kidholm

Kristian Kidholm fra Odense Universitetshospitals (OUH's) enhed for Medicinsk Teknologivurdering er blevet udnævnt til innovationsprofessor ved Klinisk Institut på Syddansk Universitet (SDU) og OUH og forskningsleder i Center for Innovativ Medicinsk Teknologi.

Der er tale om en utraditionel stilling til en utraditionel forsker. Kristian er nemlig ph.d. i sundhedsøkonomi og har de sidste 15 år arbejdet med medicinsk teknologivurdering på OUH. Siden 2010 har hans fokus især været på evaluering af og forskning i digitale sundhedsteknologier, og Kristians forskning har således været en del af grundlaget for den omfattende brug af telemedicin, hjemmemonitorring, videosamtaler mv., som OUH i dag tilbyder patienterne.

Evaluering sikrer den bedste behandling til patienterne

Kristian Kidholm er en af Nordens førende eksperter inden for evaluering af telemedicin og medicinsk teknologi. Han står bag modellen MAST (Model for ASessment of Telemedicine), der er den mest udbredte ramme for evaluering af telemedicin i Europa og anbefalet af Europakommissionen.

Som innovationsprofessor er Kristians fokus på at sikre, at vi bruger ressourcerne på de rigtige tiltag. Det skal sikres ved hjælp af grundig evaluering, som giver overblik over innovationens betydning for samfundsøkonomien, hospitalernes produktivitet og ulighed i sundhed.

”OUH er allerede førende i brugen af digitale sundhedsteknologier som apps til patienter, videosamtale og hjemmemonitorering af patienternes helbred. Mit mål er, at vi skal bruge tværfaglig forskning til at sikre, at OUH’s behandlingstilbud til patienterne bliver endnu bedre ved hjælp af nye digitale teknologier, og at vi vælger de teknologier, som gør en forskel og giver værdi for patienterne”, siger den nye professor.  

Kristian medvirker jævnligt i medierne i forskellige artikler og nyhedsindslag, hvor han bibringer en forskningsvinkel på bl.a. ny teknologi, telemedicin og andre muligheder for behandling og sundhedstilbud over afstand. Han har udgivet 38 artikler i peer reviewed tidsskrifter og er citeret over 1000 gange.

Kristian sørger også for at give sin viden videre ved at undervise i digitale sundhedsteknologier og medicinsk teknologivurdering på medicinstudiet samt på en række andre kandidatuddannelser og speciallægeuddannelser på SDU.  Kristian er også leder for en af de fem profiler for kandidatstudiet i medicin på SDU, som har fokus på Innovation og Klinisk Ledelse. 

Professor understreger OUH’s fokus på innovation

Udnævnelsen af Kristian Kidholm til innovationsprofessor på Odense Universitetshospital understreger det helt særlige fokus, som OUH har på strategisk innovation. Lægelig direktør på OUH Kim Brixen siger om ansættelsen: ” Vi havde et stærkt og meget spændende, internationalt ansøgerfelt med en del forskellige fagligheder repræsenteret. Kristian Kidholms profil med baggrund i medicinsk teknologivurdering, mangeårige erfaring fra hospitalsverdenen samt brede berøringsflade med mange faggrupper og discipliner var vigtige faktorer i valget af ham som vores nye professor”.

Kristian bor i Ringe på Midtfyn og er gift med Pia Langhoff, som er afdelingsleder på SDU. De har tre børn – Maiken, Astid og Asger.  

Læs mere om Kristian Kidholm på hjemmesiden for Center for Innovativ Medicinsk Teknologi.


Siden er sidst opdateret: 05-11-2019 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring