Gå til indhold
FORSIDEN | KONTAKT OUH | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Åbent hus Nyt OUH

 

Søndag den 1. september bød Region Syddanmark velkommen til et smugkig på det, der i fremtiden bliver Syddansk Universitetshospital.

 

 

Åbent husDet er tredje år, interesserede har mulighed for at besøge den enorme byggegrund, der nu er byggemodnet og står klar til byggeriet af det nye universitetshospital. Trods ustabilt vejr med byger valgte op mod 1000 nysgerrige og interesserede at besøge byggegrunden.

I år var ringvejen, der omkranser byggegrunden og det kommende hospital, åbnet helt op – den valgte en del at tage på cyklen, mens to shuttlebusser sørgede for transport til de, der ikke havde cykel med, og som syntes, at en tre km lang gåtur var for lang på en grå regnvejrsdag.
 

Busser åbent hus

I bussen sørgede Projektorganisationen Nyt OUH’s medarbejdere for at fortælle om både solcelleanlæg, byggeproces, fremtidig helikopterlandingsplads og parkeringsforhold.

Først i jorden - så over jorden
Tre år har det taget at nå til byggestart. I de tre år er der flyttet 700.000 ton jord – det svarer til 17.500 lastbiler. En del af det jord er brugt til at bygge helikopterlandingspladsen, hvor patienten vil blive kørt på en båre direkte ind i Akutmodtagelsen.
 
Servicetunnellen under Nyt OUHDet store forberedelsesarbejde under jorden med tunneller og klargørelse til alle installationer har også været en del af byggemodningen. Nu ser direktør Torben Hedegaard Jensen, der er ansvarlig direktør for byggeriet, frem til de næste års aktivitet over jorden.

 

Officiel byggestart- Vi havde formel byggestart et par dage før søndagens åbent hus arrangement og det, vi vil se nu, er en øget aktivitet på byggepladsen i årene fremover. Nyt OUH er Danmarks største nybyggede sygehus fra bunden af, og det bliver naturligvis fulgt tæt, både af vores medarbejdere, af regionens politikere, der jo er bygherrer og af alle de borgere, der på den ene eller anden måde er i berøring med sygehuset, siger Torben Hedegaard Jensen.

Nyt OUH byggeriet har været udbudt i otte delprojekter, og det var italienske JV CMB/Itinera, der vandt samtlige udbud. De var også at finde i udstillingsteltet, klar til en snak med interesserede.

Mange interessenter på grunden
I teltet kunne man også møde repræsentanter fra psykiatrien, Letbanen, Steno Diabetes Center, Syddansk Universitet, OUH og så bød en gruppe regionspolitikere fra Region Syddanmark på kaffe, kage og en snak.

 


I projektbygningen var der mulighed for fordybelse med oplæg om fremtidens universitetshospital, psykiatrien, køkkenet, letbanen, forskningen og fra JV CMB/Itinera.

Disse oplæg er under redigering og kan genses på denne side snarest.
 

 


 


Siden er sidst opdateret: 10-09-2019 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring