Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Det gode Samspil med børn og unge

På H.C. Andersen Børne- og Ungehospital arbejder vi systematisk med undervisning og træning af alle medarbejdere i relations- og kommunikationsprogrammet ”Det gode Samspil”. 

Som sundhedsfaglige har vi et stort ansvar for, at børn og unge tør, vil og kan mestre livet med sygdom og de indgreb, procedurer og begrænsninger, som sygdom giver. Vi skal derfor ikke bare være gode til at pleje og behandle sygdomme, men også til at understøtte børnene og de unges evner til at mestre deres sygdom og behandling.

Det kræver først og fremmest, at medarbejderne kan skabe gode relationer og dialog med børnene og de unge.

Formålet er, at alle børn og unge på hospitalet - på trods af sygdom - skal trives, udvikle sig og føle sig inddraget i deres pleje og behandling.


Fakta

  • ”Det gode samspil” er udviklet af medarbejdere på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital.
     
  • Det er inspireret af International Child Development Program (ICDP), der er et validret uddannelsesprogram, som har til formål at støtte og fremme relationskompetencen hos personer, der har ansvaret for børns omsorg og trivsel. ICDP er valideret af WHO, bygger på FN’s Børnekonvention, og er anerkendt som hjælp til børn i høj psykosocial risiko.
     
  • ”Det gode samspil” tager desuden afsæt i teorier vedrørende ”Growth Mindset” inspireret af Carol Dweck, professor i psykologi, og i betydningen af de positive oplevelser i mødet af Barbara Fredrickson, professor i psykologi, mm.
     
  • ”Det gode Samspil” understøtter refleksionen omkring, hvordan medarbejderne etablerer den gode relation, og er et godt redskab, når relationen er udfordret. Pointen er, at den sundhedsfagliges evne til at være personligt og nærværende til stede med sin faglige viden, afstemt efter situationen, opgaven og barnet/den unges behov og signaler, er helt afgørende for, om børn og unge kan, vil og tør mestre pleje og behandling.

 

Det gode samspil HCAB
 


Projektansvarlige medarbejdere:
Mette Thelborg, sygeplejerske og Master i Positiv Psykologi. 
mette.thelborg@rsyd.dk
Anette Lund, Udviklingssygeplejerske og cand.cur. anette.lund@rsyd.dk
 


Siden er sidst opdateret: 12-09-2019 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring