Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Valg af fødested

I Danmark har kvinder ret til selv at bestemme, hvor de vil føde deres børn. Nogle vælger at føde på sygehuset, andre vælger at føde hjemme eller på fødeklinik. I menuen til højre kan du læse mere om de forskellige muligheder. Gennem din graviditet vil du tale med din konsultationsjordemoder om dit valg af fødested.

Hvis du vælger at føde på sygehus, giver det frie sygehusvalg dig desuden ret til selv at bestemme, på hvilket sygehus du ønsker at føde. Denne ret er dog begrænset af det enkelte fødesteds kapacitet ifht. andre fødende, ledige jordemødre mm., lige netop den dag hvor du skal føde.

Hvis du ikke udtrykker ønske om andet, og fødslen i øvrigt forventes at forløbe ukompliceret, vil du blive henvist til det fødested og den jordemoderkonsultation, du rent geografisk tilhører (se illustrationen herunder). Er der omvendt mistanke om, at din fødsel vil give komplikationer for dig eller barnet, vil du blive henvist til Odense Universitetshospital.

 

Fynske kommuner 2009

Kilde: Miljøministeriet, Kort og Matrikelstyrelsen

 
Hvis du er bosiddende over den røde streg vil du som udgangspunkt blive henvist til fødsel på Odense Universitetshospital. Hvis du er bosiddende under den røde streg vil du blive henvist til fødsel på Svendborg Sygehus, medmindre der er forhold, som taler for, at fødslen skal foregå på specialafdeling. I dette tilfælde vil du blive henvist til Odense Universitetshospital. 


Siden er sidst opdateret: 22-07-2019 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring