Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2
ForsidepilOm OUHpilPatientrelaterede afdelingerpilOdensepilSteno Diabetes Center OdensepilNyhederpilStuderende vil gøre en positiv forskel for personer med diabetes

Studerende vil gøre en positiv forskel for personer med diabetes

Vinderholdet

InnoEvent 2019 blev afholdt i marts måned, hvor Steno Diabetes Center Odense var med til at sætte diabetes på dagsordenen. Et emne der vakte stor interesse og engagement hos de i alt 160 medvirkende studerende fra UCL Erhvervsakademi og Profesionshøjskole og Syddansk Universitet

Flere af de tværfagligt sammensatte teams har set et stort potentiale i sine idéer fra InnoEvent, og har derfor valgt at arbejde videre med sine løsninger. I den forbindelse er nogle teams nu i kontakt med både SDCO og samarbejdspartnere blandt andet Cambio Healthcare Systems, med henblik på sparring og samarbejde.

OUH sætter 10.000 kr. på højkant til det videre arbejde

I år var der også mere end æren på spil for de fire case-vindere. De har nemlig efter InnoEvent haft mulighed for at søge op til 10.000 kr. fra OUH til at understøtte det videre arbejde med sine vinderidéer.

Alle fire vinderteams fra InnoEvent valgte at indsende en ansøgning, og efter nøje votering kunne OUH i starten af maj sætte navn på vinderne af de 10.000 kr.

Valget faldt på teamet bag den innovative løsning ”Tag Fat”, og teamets fire piger kunne ikke skjule deres store glæde og begejstring, da de mandag d. 6. maj blev fejret på festlig manér med præmieoverrækkelse og bobler på OUH.

Konceptet ”Tag Fat” er et motivationsværktøj til ny-diagnosticerede type 2-diabetikere. Gennem en virtual reality-oplevelse vil patienten få motivation til at lave livsstilsændringer og holde følgesygdomme væk. Udover at modtage de 10.000 kr. får teamet tilkoblet en Innovationskonsulent fra OUH, og får adgang til inkubationsmiljøet på UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole.

God inspiration med hjem til SDCO

Til dette års InnoEvent har de studerende sat barren højt for de mange gode og innovative løsningsforslag. Det betyder også, at SDCO har fået gode bud på løsninger på aktuelle diabetesudfordringer med hjem i idébanken, der kan bruges som inspiration til det fortsatte arbejde med at styrke diabetesindsatsen i Region Syddanmark.

InnoEvent skaber ringe i vandet med 160 nye ”diabetesambassadører”

En hel uge med diabetes som omdrejningspunkt har også sat sine spor hos de studerende. Det ses i de studerendes evaluering, hvor hele 83 % tilbagemelder, at de har fået mere viden om diabetes. Det betyder, at ikke mindre end 160 studerende fremover vil kunne se sine omgivelser med ”diabetesbriller” på, og dermed være med til skabe fokus på forebyggelse og tidlig opsporing.  

På billedet ses fra venstre OUHs innovationschef Tessa Lind Gjødesen, Direktør Peder Jest, vindergruppen og Innovationschef på UCL Kristian Mondrup.

Vindergruppen:
· Sofie Hansen, Stud.civilingeniør i velfærdsteknologi
· Mie Børgager Christensen, Stud. multimediedesigner
· Kamille Sofie Mathiesen, Stud. multimediedesigner
· Marika Ertner, Stud.fysioterapeut

Stort tillykke til vinderne - det bliver spændende at følge de studerende og udviklingen af deres innovative løsninger fremover!

For yderligere information om InnoEvent 2019 se: www.eal.dk/projekter/innoevent-odense/om-innoevent/

 


Siden er sidst opdateret: 27-05-2019 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring