Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Ambulant fødsel

På OUH i Odense og Svendborg føder både første- og flergangsfødende ambulant. Det betyder, at I bliver udskrevet fra sygehuset inden for 24 timer efter fødslen, hvis både graviditet og fødsel har forløbet normalt, og både mor og barn har det godt. Mange par oplever, at de får bedst mulig ro til at lære deres barn og dets signaler at kende, når de er hjemme i trygge og vante omgivelser.

Babyfødder_colourbox

 

Hvis I tager direkte hjem fra fødegangen, bliver I på fødestuen de første 4-6 timer efter fødslen. I denne tid kan I lære jeres barn lidt bedre at kende, og I kan få hjælp til amning, hvis I ønsker det. Jordemoderen vil desuden sikre sig at du og barnet har det godt. Inden I tager hjem, vil jordemoderen sørge for, at I føler jer trygge til at tage hjem, og hun svarer naturligvis på de spørgsmål I måtte have. Hun sikre sig også, at I får en tid med til besøg i vores Barselsklinik ca. 2 døgn efter fødslen.

 

For førstegangsfødende

Hvis du er førstegangsfødende og tager direkte hjem fra fødegangen, vil I få en opringning fra en jordemoder indenfor de første 24 timer efter fødslen. Jordemoderen vil spørge ind til, hvordan I har det, og aftale tid til et hjemmebesøg, der så vidt muligt finder sted inden for det første døgn efter fødslen. Ved et hjemmebesøg vil jordemoderen sikre sig, at du og dit barn er velbefindende og evt. hjælpe med amning mm.

 

For flergangsfødende

Er du flergangsfødende og tager direkte hjem fra fødegangen, vil I blive ringet op af en jordemoder dagen efter, for at høre hvordan I har det går. Sammen vil I vurdere, om I har behov for et hjemmebesøg.

 

Indlæggelse efter fødslen

Ved behov for omsorg, pleje eller behandling af dig og/eller dit nyfødte barn efter fødslen, tilbydes I indlæggelse på Sengeafsnit for Graviditet og Barsel i Odense eller Barselsafsnittet i Svendborg.

 

Hvad skal du have med til fødslen?

Vi har lavet en liste over de vigtigste ting, som I kan få brug for på fødegangen og hvis du/I evt. skal indlægges efter fødslen. Du finder listen i appen Mit Sygehus i Gravid-forløbet og under menupunktet Fødsel. Du kan også følge det direkte link her.

 


Siden er sidst opdateret: 21-07-2021 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring