Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

InnoEvent 2019 - studerende skaber innovation til diabetes-området

I uge 11 dyster 200 odenseanske studerende igen for at finde de bedste og mest innovative løsninger til problemer i sundhedsvæsenet.

InnoEvent er en årligt tilbagevendende konkurrence, hvor godt 200 udvalgte studerende fra University College Lillebælt Erhvervsakademi og Professionshøjskole og Syddansk Universitet sammen løser cases fra sundhedsvæsenet.

Temaet i 2019 er ”Det nære og sammenhængende sundhedsvæsen” med særlig fokus på diabetes og alle casene er stillet af det nye Steno Diabetes Center Odense.

Odenses borgmester Peter Rahbek Juel åbner InnoEvent 2019 mandag den 11. marts, og vinderne kåres lørdag den 16. marts efter en intens uge med masser af netværk, nye ideer, smart teknik og løsningsforslag til scenarier fra hverdagen på hospitaler og i kommuner.

Samarbejde på tværs

De studerende arbejder i løbet af ugen i tværfaglige teams, hvor de med sparring fra sundhedsprofessionelle og virksomhedsrepræsentanter skal skabe innovative løsninger inden for fire cases, stillet af Steno Diabetes Center Odense, der alle har forskellige aspekter af livet med diabetes som omdrejningspunkt.

De fire cases stillet til årets InnoEvent er:

1.       Nydiagnosticeret diabetes – hvad så nu?

2.       Etniske minoriteter med diabetes

3.       Hvordan kan man forebygge lavt blodsukker og afhjælpe angst?

4.       Samspil mellem almen praksis og borgeren med type 2 diabetes 

 

Læs mere om de fire cases her: https://www.eal.dk/projekter/innoevent-odense/challenges/

Lørdag d. 16. marts samles ca. 40 dommere og kårer en vinder fra hver case.

Dialogmøde med præsentation af eksisterende løsninger til diabetes-området 

Som en del af InnoEvent-ugen, afholdes onsdag d. 13. marts kl. 9.30-15.30 et dialogmøde om sundhedsteknologi til diabetesområdet på UCL.

Arrangementet skal give inspiration til de studerende, men er også i høj grad målrettet klinisk personale og andre, som har interesse i emnet.

Dialogmødet afholdes af Steno Diabetes Center Odense i samarbejde med Odense Kommune og virksomhedsklyngen Welfare Tech.

På dialog mødet vil man få præsenteret teknologier og have mulighed for at stille spørgsmål til virksomhederne og nogle af de offentlige institutioner, der har erfaring med at benytte teknologierne. Formålet med dagen er at give inspiration og perspektiver på gode patient- og borgerforløb understøttet af teknologi.

Det er gratis at deltage i dialogmødet, men kræver forhåndstilmelding. Læs mere om programmet og tilmeld dig på Welfare Techs hjemmeside: https://www.welfaretech.dk/arrangementer/2019/marts/dialogmoede-et-sammenhaengende-sundhedsvaesen-for-diabetikere

Spørgsmål til InnoEvent og dialogmødet kan henvendes til Mette Damkjær Syse, programleder, Steno Diabetes Center Odense, mette.syse@rsyd.dk


 

Fakta om InnoEvent:

InnoEvent er en særlig odenseansk opfindelse med tæt samarbejde mellem sygehus, kommune og uddannelsesinstitutioner, og afholdes hvert forår i  samarbejde mellem UCL, SDU, OUH, CIMT og Odense Kommune.

InnoEvent er en intens og spændende uge, der giver studerende indblik i sundhedssektorens udfordringer og skaber rammer for udvikling af deres iværksætterevner og -interesse. Kommune og sygehus får nye vinkler og input på de valgte udfordringer, og virksomhederne kan præsentere deres produkter, få nye ideer og styrke deres netværk både i sundhedssektoren og blandt de dygtige studerende.

InnoEvent er skabt i Odense af Odense Universitetshospital og det tidligere Erhvervsakademi Lillebælt. I dag er InnoEvent et registreret koncept og er bl.a. eksporteret til Finland og Spanien.

InnoEvent arbejder med de tre bundlinjer; uddannelse, værdi for patient og borger samt værdi og vækst i virksomheder.

InnoEvent har eksisteret siden 2010.


Siden er sidst opdateret: 08-03-2019 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring