Gå til indhold
FORSIDEN | KONTAKT OUH | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

ForsidepilOm OUHpilDirektion og stabepilDirektionenpilNyhederpilManden med sans for både mennesker og visioner fylder 70 år

Manden med sans for både mennesker og visioner fylder 70 år

Peder Jest 2018

I mere end 40 år har Peder Jest, lægelig direktør, knoklet for patienterne. I lige så lang tid har han haft en forkærlighed for sundhedsteknologi. I dag fylder han 70 år. 

Interessen for sundhedsteknologi havde han allerede, da han som cheflæge på Rudkøbing Sygehus i 1992 var med til at indføre Danmarks første Elektroniske Patientjournal (EPJ). Siden har han stået i spidsen for digitaliseringen som lægefaglig direktør på Sygehus Fyn og nu ved Odense Universitetshospital – Svendborg Sygehus (OUH), hvor han med 10 år i direktørstolen bl.a. har grundlagt Center for Innovativ Medicinsk Teknologi (CIMT), og været en af frontkæmperne for at teknologien i dag matcher den højt specialiserede behandling, som leveres på OUH. 

Passion for sundhedsteknologien - og de sårbare patienter
- Teknologien er primært interessant, fordi den giver os mulighed for at hjælpe den enkelte ud fra de individuelle behov. På den måde kan du sige, at ’precision technology’ er akkurat lige så vigtig som ’precision medicine’. Derfor har det også været stort at være med til at bringe teknologien helt ind i dagligdagen på sygehuset og se den forskel, den kan gøre for vores patienter og medarbejdere, lyder det fra Peder Jest. 

Ud over passionen for sundhedsteknologi har Peder Jest også haft et helt særlig engagement i de sårbare og brede patientgrupper. Valget lå derfor lige for, da han skulle vælge speciale som læge; det faldt på geriatrien og dermed de ældre patienter. Samtidig er han også engageret i arbejdet med patienters sårbarhed b.la i regi af Indvandrermedicinsk Klinik. 

Uanset om det har drejet sig om de sårbare patienter, de ældre eller sundhedsteknologi har Peder Jest altid gerne villet påvirke udviklingen. I godt 28 år har han siddet i lederstolen, og inden da var han både fælledstillidsrepræsentant og formand for yngre læge på Fyn. Han har siddet i direktionen for det hidtil største projekt om velfærdsteknologi patient@home, og er pt. en del af styregruppen bag det første danske sundhedsdrone, der har OUH som case. Samtidig har han været formand for en lang række initiativer, f.eks Dansk Selskab for Geriatri, og varetager fortsat en række formandskaber som Innovationsrådet på OUH og Welfare Tech Denmark. Ligesom han også er en efterspurgt foredragsholder i internationale sundhedsteknologiske netværk, og også fortsat publicerer.

 

 

 

 


Siden er sidst opdateret: 04-02-2019 af Odense Universitetshospital.



Tilgængelighedserklæring