Gå til indhold
FORSIDEN | KONTAKT OUH | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Nytårshilsen fra OUH

OUH Praksisnyt januar 2019 - fyrværkeri

 

Årsskiftet er typisk tid til refleksion og forventninger til det nye år. Læs mere her hvad direktør Peder Jest, Odense Universitetshospital-Svendborg Sygehus (OUH) især mindes fra 2018, og hvad han ser af muligheder i 2019 for samarbejdet mellem almen praksis, kommunerne og OUH.

-Ved årsskiftet er det altid for mit eget vedkommende tid til refleksion samt tid til forventningens glæde. Hvad er der sket i året, der gik, og hvad vil det nye år mon bringe?
 

-Når vi ser tilbage på 2018, har vi desværre haft en stille periode i forhold til udgivelse af OUH PraksisNyt. Men det betyder heldigvis ikke, at der ikke sker noget i samarbejdet. Vi havde eksempelvis et ret spændende fællesmøde i efteråret, som både havde praktiske kontante diskussioner, men som også havde fokus på fremtiden på forskellig vis. Og det er jo det, som vi skal interessere os for nu, når 2019 har taget sine første, spæde skridt.
 

-Et nyt og spændende år venter nemlig forude. Regeringen forelagde i denne uge en ny sundhedsreform. I forlængelse heraf og med overenskomsten og praksis’ eget arbejde med praksisklyngerne, så vil vi fortsætte vores gode samarbejde med praksiskonsulentordningen. Det er åbenlyst, at vi i fremtiden har behov for et endnu tættere samarbejde mellem almen praksis, kommunerne og OUH.
 

-Vi anerkender også de udfordringer, som almen praksis har i forbindelse med overdragelsen af nye opgaver, og det sammenspil er naturligt også meget væsentligt i de kommende år. Hvor vi på hospitalet bliver målt på, om vi er i stand til at afslutte flere ambulatorier, flytte KOL og diabetes patienter til almen praksis samt gennemføre flere videokonsultationer. Det har alt sammen betydning for samarbejdsformerne, hvorfor et fortsat godt samarbejde og kendskab til hinanden er væsentligt.
 

-Vi har fået flere tilkendegivelser fra nogle af jer fra almen praksis og kommunerne, at man ønsker at biddrage til udviklingen af virtuelle løsninger sammen med os. Vi ønsker derfor også at fortsætte samarbejdet omkring dette, således vi i de næste par år kan finde løsninger, der baserer sig på præmisser, ønsker, behov, muligheder og accept. Jeg er sikker på, at vi i fællesskab kan etablere sådanne innovative, virtuelle løsninger, således det kan komme hele OUHs optageområde til gode på bedste vis.
 

-Afslutningsvis ønsker vi for jer alle et godt og spændende 2019, og jeg håber, at vi ser jer til et af vore samarbejdsmøder eller fællesmøder i løbet af 2019.
 

-Godt nytår fra OUH!

 

Med venlig hilsen

 

Lægelig direktør Peder Jest, OUH

 

 

 


Siden er sidst opdateret: 16-01-2019 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring