Gå til indhold
FORSIDEN | KONTAKT OUH | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Sundhedsvæsenets fremtid på dagsordenen

OUH Praksisnyt januar 2019

 

Siden 2015 har Odense Universitetshospital-Svendborg Sygehus (OUH) og Almen Praksis i Region Syddanmark mødtes 2 gange årligt for at drøfte stort og småt på såkaldte fællesmøder. Fællesmøderne udspringer af den fælles OUH/Almen Praksis strategi. På fællesmødet i oktober var der bl.a. fokus på fremtidens sundhedsvæsen.

98 dedikerede deltagere fra almen praksis og Odense Universitetshospital deltog på fællesmøde d. 30. oktober på Frederik VI’s hotel. Formålet var som tidligere at sætte fokus på faglige emner og skabe dialog og netværk mellem deltagerne.

På OUH anser man fællesmøderne og samarbejdet til almen praksis og kommunerne som væsentlige platforme. Direktør Peder Jest, OUH, fortæller; -Når vi afholder disse fællesmøder er det fordi, vi vægter samarbejdet med praksis og kommunerne højt, og der er fortsat mange muligheder for samarbejder på tværs af sektorerne til gavn for patienten. Derfor ønsker vi fortsat at prioritere dette i fremtiden.
 

Fremtiden er Hyper Liquid

Efter velkomsten fra OUHs direktør Peder Jest fra Odense var fremtiden for sundhedsvæsenet og praktiserende lægers rolle på som første punkt på dagsordenen. Fra Instituttet for Fremtidsforskning fortalte associeret partner Bogi Elisasen om, hvordan man hos dem forventer, at fremtiden kommer til at se ud for sundhedsvæsenet og praktiserende læger.

 Bogi Eliasen kunne fortælle, at man i de senere år har set en forandring i forventninger til sundhedssystemet fra borgere, der forventer mere og bedre adgang til sundhedsinformation. Han kunne også fortælle, hvordan dynamikken har forandret sig, således lægen i dag i højere grad udgør en mere faciliterende rolle, hvilket, han forklarede, kunne skyldes, at sundhed er mere i fokus hos patienterne.

 Ifølge instituttet for fremtidsforskning forventes fremtidens sundhedsvæsen at blive mere ”hyper liquid”. Hyper liquid forstås i, at solide mønstre, koder og regler, som man kan identificere sig med i dag, ikke findes. Bogi Eliasen forklarede, at sundhedsvæsenet derfor har en udfordring i at imødekomme de ønsker, som fremtidige patienter har både i form af eksempelvis reducering af tiden for patienten i sundhedsvæsenet, ingen krav om lokationsbestemt konsultation og minimering af patientens beslutninger i forbindelse med brugen af sundhedsvæsenet. Med andre ord sænke kompleksiteten for patienten vil blive det, der især er behov for i fremtidens sundhedsvæsen.  

 

Oplæg fra OUH afdelinger med fokus på samarbejdet

Dagen bød også på indlæg fra OUH, hvor Steno Diabetes Center satte fokus på bl.a. afslutning af patienter med type 2-diabetes til almen praksis, overgang af diabeteskursus til kommunerne samt kompetenceudvikling i almen praksis inden for diabetesområdet. Endelig til sidst var der også faglige oplæg fra Hjertemedicinsk Afdeling B omkring fremsendelse af elektronisk EKG samt oplæg fra Arbejds- og Miljømedicinsk Klinik omkring identificering af erhvervstruede patienter.
 

Planlægningen af nye fællesmøder i 2019 allerede igangsat

Også i 2019 ønsker man at afvikle fællesmøderne mellem praksis, kommunerne og OUH. Arrangementerne bliver afviklet d. 9. april og 22. oktober 2019. Her vil interesserede få mulighed for at få mere viden om faglige emner og et bredere netværk til kollegaer fra almen praksis eller Odense Universitetshospital.

Allerede nu er man i gang med at indsamle emner til fællesmøderne, hvorfor man efterlyser forslag til emner. Ønsker til emner kan derfor sendes til ouh.klu.pko@rsyd.dk

/Lene Hinnerup Hartmeyer


Siden er sidst opdateret: 18-01-2019 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring